Sulaukėme pagalbos prašymo iš Grigiškių dėl sunkiai sužeisto ir sergančio, dar visiškai jauno katinėlio, kuris, pasirodo, jau kelias savaites kankinosi nesuprasdamas, kas su juo vyksta. Po didelių pastangų „Naminukų“ savanorei graibšto pagalba pavyko pagauti besiblaškantį ligoniuką. Skubiai nuvežus į kliniką paaiškėjo, kad reikalai visai prasti: dar metų neturintis katinėlis suluošintas negrįžtamai: dėl nutrauktų nervų teks amputuoti kojytę. Be fizinių sužalojimų, Pikis (taip pavadinome vargšiuką) dar ir stipriai susirgęs kačių gripu, kailis pilnutėlis parazitų.

Vos išbridę iš ligų liūno, kuris neseniai buvo okupavęs beveik visą karantino kambarėlį, vėl kaupiame jėgų likučius naujiems iššūkiams, nes kartais atrodo, jog, dievaži, tiek daug dalykų lieka už kadro, kurių neįmanoma perteikti. Vienas iš jų apie tai, kiek fizinių ir moralinių jėgų pareikalauja štai tokių laukinukų slaugymas, kai kasdien turime atlikti procedūras, katinėliams, kurie tarsi laukiniai žvėreliai niekad neliesti rankų, į mus, į savo gelbėtojus, žiūri kaip į didžiausius priešus. Beje, ne tik žiūri, būna ir sužaloja. O mes vis žadam jiems (ir sau), kad viskas bus gerai...

Vežėme Pikį kojytės amputacijos operacijai, o tada gydymas, reabilitacija, procedūros. Labai prašome padėti susidoroti su Pikio bėdomis, nes be Jūsų nepakeltume visų nelaimių finansinės naštos. Jei tik galite prisidėti nors trupučiu, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje įrašant „Piki, pasveik“.

Norėdami pasidomėti dėl dabartinės Pikio sveikatos būklės, skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius).