Todėl norėjau paklausti Kauno policijos – ar vėl dėl jūsų keisto sprendimo turėsime pergalę (tikiu tik į pergalę) paminėti tylos minute? Tiesą sakant, geromis penkiomis nejudrumo minutėmis, kai pasibaigus rungtynėms visiškai uždaromas eismas Karaliaus Mindaugo prospektu. Užblokuojami išvažiavimai iš Akropolio.

Gal tiesiog manote, kad tie žmonės, kurie iš arenos išėjo minute anksčiau prieš rungtynių pabaigą, kad greičiau išvažiuotų, bet stovėjo uždarytose aikštelėse žiūrėdami į visiškai tuščią prospektą, nusipelnė tokios bausmės, nes nesulaukė rungtynių pabaigos? Gal tai tiesiog susitarimas su „Žalgirio“ klubu, maksimaliai išlaikyti užpildytas tribūnas? O gal ir Akropolio verslininkų įtaka, juk vietoje stovėjimo beprasmiškame kamštyje „Akropolio“ aikštelėje dar bus galima nueiti suvalgyti hotdogą?

Žinoma, yra ir geroji šio reikalo pusė. Kai matydami situacijos beprasmiškumą šimtai automobilių spaudžia garso signalą, atrodo visai gražus pasveikinimas su pergale. Bent jau taip galvojo mano draugai iš Ispanijos žiūrėdami į visą šią beprasmybę. Tiesa, pagailo tų darbuotojų, kurie laikė barikadas išvažiavime iš „Akropolio“. Kai kokie dešimt sukilėlių pralaužė barikadas ir džiaugsmingai šūkaudami išvažiavo, jie dar ilgai nesiryžo jų atstatyti...

Kadangi neblogai pažįstu Kauną (mano mielas gimtasis miestas į kurį visada malonu sugrįžti), ir neblogai žinau policijos darbą, tikrai juos gerbiu, tai palinkėsiu būti ten, kur jūsų tikrai reikia. Ačiū Jums!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė

Natūralu, kad pasibaigus rungtynėms ir į gatves plūstelėjus 10-15 000 žmonių miniai, kyla natūrali grėsmė pėsčiųjų saugumui, todėl policija kelioms minutėms uždaro eismą Karaliaus Mindaugo prospektu, kad žmonės galėtų saugiai ir greitai išsiskirstyti. Visoje Europoje taikomos panašios priemonės.

Kauno policija linki sirgaliams gerų emocijų. Pareigūnai ir toliau darys viską, kad į rungtynes atėję žmonės jaustųsi šventiškai ir saugiai.