„Vertinant šviesios atminties šiauliečio Sauliaus Sondeckio asmenybės Lietuvos kultūrai reikšmę ši pasirodžiusi informacija dėl jo buvimo KGB agentu kelia daug klausimų.

Pirma: kodėl ši informacija pasirodė dabar nepriklausomybės šimtmečio išvakarių proga?

Antra: kodėl ji pasirodė tada kai žmogus nėra ir jis negali apsiginti?

Trečia: kodėl ji paskelbta neišsiaiškinus konteksto ir aplinkybių ir ar realiai buvo kam nors padaryta žala? Reikia vertinti jo tėvo Jackaus Sondeckio veiklą, kuris buvo Šiaulių miesto burmistras ir aktyvus kovotojas už Lietuvos laisvę emigracijoje.

Ketvirta: kos šios informacijos aktualumas šiandien?

Mano nuomonę, šios informacijos tikslas yra pažeminti bei supriešinti Lietuvos kultūros bendruomenę Valstybės šimtmečio šventės progą. Tuo gali būti suinteresuotos tik Lietuvos respublikai priešiškos jėgos. Manau, jog institucija ir jos vadovai, kurie paskelbė šią bereikšmę informaciją turi prisiimti atsakomybę“, – rašo G. Lukošaitis viešai išplatintame laiške.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (361)