Niekas negali pasakyti, kas tiksliai įvyko Kalėdų naktį, bet panašu, kad ne visus aplanko tik gražūs stebuklai. Šerėja, kuri jau daug metų pažįsta šią kiemo veteranę, pabudusi ir pažvelgusi pro langą patyrė šoką: Pelėdytės namelis, kurį pati jai kažkada parūpino iš savivaldybės, buvo nugriautas, suniokotas, o pačios katytės – nė kvapo, tik kraujo pėdsakai ir įvykusio košmaro nuojauta... Galiausiai išsigandusią Pelėdytę pavyko rasti pasislėpusią po automobiliu. Buvo iškviesta policija, o katytė skubiai nugabenta į kliniką.

Užbadyta pagaliais? Užpjudyta šuns? Kol kas klausimai lieka atviri, įvykis tiriamas ir ieškomi liudininkai. Ačiū atvykusiems pareigūnams, kurie greitai sureagavo ir tai pačiai šerėjai Jolantai, kuri neliko abejinga ir iš savo pusės padarė viską, ką galėjo.

Dabar Pelėdytė patalpinta į klinikos stacionarą, žaizdos išvalytos, pastatyti drenai, leidžiami antibiotikai ir vitaminai. Katytės būklė sunki, bet ši senjorė nebūtų gatvės veteranė, jei taip uoliai nekovotų už savo gyvenimą, kuris susiklostė būtent taip ir visą gyvenimą augusi gatvėje, ji nugalėjo daugybę ligų, pavojų, sunkių žiemų ir matė tiek, kiek vargu, ar kas iš mūsų esame matę.

Padėkime jai, nors ji ir senutė, lai jos gyvenimas nesibaigia. Kas dabar žino, gal ji viena seniausių ir ilgiausiai išgyvenusių gatvės kačių visame Vilniuje ir tebūnie ji beglobė, tačiau jai pasisekė, kad ją visada supo keli žmonės, kuriems ji nuoširdžiai rūpėjo ir teberūpi. O gal mes visi kartu galime jai nors gyvenimo saulėlydyje skirti lašelį atjautos?

Pelėdytė bus labai dėkinga, jei bent lašeliu prisidėsite prie laukiančių gydymo išlaidų ir stacionaro, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodydami „Pelėdyte, gyvenk!“.

Jei norite pasidomėti dėl Pelėdytės sveikatos, skambinkite „Naminukams" 8 648 30077 (Vilnius)!

Labai ačiū visiems, kurie mums padedate ir palaikote!