Gerai jau gerai tebūnie 600 EUR Jūsų siūloma mediana, bet per mėnesį vienam šeimos nariui. O ne, jei aš turiu du vaikus (šuns nebeskaičiuosiu, tiek jau to) tai mano ir sutuoktinės/-io pajamos turėtų jau būti 2400 Eur/mėn. Prisipažinsiu, tiek negaunu, bet mes vis dar turime intervalą 0,75 - 2 ir jis mus visus išgelbėja.

Aš suprantu, kad didžioji dalis viduriniosios klasės nebalsavo už dabartinę valdančiąją daugumą. Todėl dabartinei valdančiajai daugumai mokėti dividendų šiai visuomenės daliai kaip ir „nepriklauso“. Sakysit „profesionalų“ vyriausybė yra sudaryta iš nepartinių ministrų ir jie neturi mokėti jokių dividendų, jokiai visuomenės daliai. Nejuokinkite kačių, ministrai tai tėra žmonės, o žmogaus smegenų galimybės, mano žiniomis, yra pakankamai ribotos ir Jūsų ministrai taip pat. Mes žinome, kad Jūsų p. ministrai vykdomai politikai sėkmingai daro įtaką valdantysis aparatas, esantis už Jūsų nugarų. Galite neatsisukinėti, jie tikrai ten.

Prie ko gi aš vedu, dar ir pats, tiesa, pasakius nelabai suprantu, einu pabėgiosiu ir kai grįšiu viską išdėstysiu...

Grįžau, tikiuosi tie, kurie nepriklauso viduriniajai klasei, jau toliau ir nebeskaito, nes jie nori dvigubai didesnio atlyginimo čia ir dabar ir bet kokia kaina. O aš apie tai nesiruošiu daug rašyti. Kaip ir apie vaiko pinigus. Kas dėl jų, tai menka bėda, iš vienos kišenės išims – į kitą įdės. O, be to, nelabai aš tų pinigų kada ir reikalavau. Duoda – imu, neduos – neimsiu. Tiesa, nors VMI ir VSDF žino visų mūsų sąskaitas mintinai, kai nuo jų reikia nurašyti lėšas, bet užpildysime tuos prašymus ir nurodysime savo sąskaitas dar kartą.

Mano vaikai nėra mokomi, kad jie, aš, mes gauname kažką iš valstybės. Mūsų šeima pinigus uždirba savo darbu ir sumoka mokesčius, kaip kad priklauso. Pakėlė mokesčius – sumokam, sumažino – mažiau mokam. Kiek liko jau svarbu, nors ne, nesvarbu, nes dar reikės sumokėti PVM, akcizus, turto mokestį, o ateityje – ir automobilių mokestį, nuo jo juk nepabėgsi. Tiek to, po viso to dar liko 13 Eur per dieną vienam asmeniui. Ir visa tai – be jokio kontrakto, tiesiog pasitikėjimo reikalas.

Mes juk pasitikime mūsų valdžia, kuri tarp kitko yra mūsų visuomenės atspindys. Išrinkti žmonės yra mūsų bendruomenės nariai, kokie esame mes – tokie yra ir jie. Jei mes esame vagys ir nuolat ieškome, kaip apvogti valstybę, tai nereikėtų tikėtis, kad mūsų pačių vagių atstovai staiga taps ne vagimis. Super galių turintys veikėjai būna tik holivudiniuose filmuose. Gaila, negalime apsidrausti nuo to, kad mus apvogs valstybė, būčiau pirmas, kuris nuo to draustųsi. Man labai patinka per žinias žiūrėti kaip mūsų „laisvosios“ žiniasklaidos atstovai formuoja žmonėms nuomones. Gatvėje klausinėja žmonių, kurie nuolat vagia iš savo valstybės, apie tai, kokie jų vaikai ir anūkai yra vagys. Arba nuolat kalbama apie lovį, kurį savo siurbliukais nusiurbinėja didžioji visuomenės dalis besirenkanti šešėlinio verslo paslaugas dėl pigumo. Geriau važiuokite į Lenkiją ir bent jau kaimynų biudžetą pildykite, o po to rodykite pirštu ir klauskite, kodėl jie gyvena geriau.

Deja, čia nepadės net p. Aušra Maldeikienė, nes ką jau ką, bet Lietuvoje žmonės moka malti liežuviu iš visų tribūnų, tačiau kai reikia veikti tyliai šnabžda sau į klausos centrą prieš vėją, o šiuo atveju prieš visuomenės mentalitetą nepapūsi.

Gerai pradėjau iš toli, o pabaigsiu tuo, ką iš tikro norėjau pasakyti. P. Linai Kukuraiti, mūsų, turiu omenyje viduriniosios klasės, nes kita visuomenės dalis iki šios vietos jau tikiuosi nebeskaito, II – os pakopos pensijų nepavogsite. Ir ne todėl, kad negaila pensininkų, skurdžiai gyvenančių šeimų ar tos visuomenės dalies, kuri, valdžios didinama parama, neša auksinius kiaušinius alkoholio pramonei. O dėl to, kad mes turime sudarę sutartį ir jeigu Jūs ryšitės tą sutartį nutraukti, pakeisti ar netgi nacionalizuoti be mūsų sutikimo, tai mes, kaip kad numatyta sutartyje ginčą spręsime teismuose. Pasirašydamas sutartį turėjau lūkesčius 40 m. į priekį, todėl juos ginsiu visomis man prieinamomis priemonėmis.

Todėl iš visos širdies rekomenduoju antros pakopos pensijų klausimo nesvarstyti bendrame savo, atseit socialinių reformų pakete, nes jis teismuose strigs tol, kol nesibaigs tavo ir mano ginčas dėl sutarčių teisės. O žinant, kokiu greičiu yra spendžiami ginčai Lietuvos teismuose, tai pasibaigs ir tavo kadencija ir dar kelios po to.

Tiems, kurie dar skaito iki šios vietos primenu, kad problema yra ne ta 2 + 2 + 2 formulė, o ta, kuri nurodyta mūsų visų sutartyse, nuo 2020 m. 3,5 + 2 + 2. O ne, tai yra beveik tie 8 proc. apie kuriuos p. L. Kukuraitis kalba, kurių reikia, kad sistema apsimokėtų. Mes tai žinome p. ministre, nes mes esame ta visuomenės dalis, kuri skaito ant ko pasirašo. Ir taip, mes esame veiklioji visuomenė dalis (vis dar turiu tokios vilties), kuri netoleruoja, kai iš jų vagiama, kitaip nei valstybė, kuri tapatinasi su propagandos lengvai paveikiamais visuomenės sluoksniais, dėl kurių veiklos, beje, ir turime tai, ką turime, visomis įmanomomis prasmėmis.

Kaip sakoma, sėkmės ir susitiksime teismuose.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.