Aš pats niekada neskyriau šiai temai didelės reikšmės, pats nesunkiai prisitaikydavau. Tačiau šiuo metu auginame 4 metukų dukrelę. Būtent dėl jos jau daugiau kaip mėnuo po paskutinio laikrodžio persukimo mūsų gyvenimas virto tikru košmaru. Jei iki laikrodžio persukimo ji keldavosi 6 val. ryto, tai savaime suprantama, kad po to ji pradėjo keltis 5 val. ryto.

Tikėjomės, kad vaikas greitai adaptuosis. Tačiau šį kartą nenutiko nieko panašaus. Ir ko tik neišbandėme – ir bandėme migdyti pietų miego (dieną miega labai retai), ir vakare ilgiau žaisti. Deja, vis tiek keliasi 5 val. ryto ir kaip žadintuvas žadina mus. O jeigu kada pervargusi vakare anksčiau užminga, tai ir 4 val. ryto pradeda visus šokdinti.

Dėl to jau daugiau kaip mėnesį esame pavargę, neišsimiegoję, jaučiamės taip, tarsi turėtume naujagimį. Be jokios abejonės, dėl to nukenčia ir mūsų produktyvumas darbe, ir mūsų santykiai šeimoje: tarpusavyje bei su kitais vaikais (iš viso auginame tris vaikus).

Reziume – apie kokį taupymą čia galima būtų kalbėti, jeigu nukenčia darbuotojų produktyvumas ir psichinė sveikata? Gal pats laikas valdžiai susiimti ir išspręsti šitą klausimą visiems laikams.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.