Šiame konflikte nesuprantu vieno paprasto dalyko. Ne, tiksliau suprantu, bet noriu ta mintimi pasidalinti su jumis.

Katalikų bažnyčia yra turtingiausia organizacija, turinti nepaprastai daug nekilnojamojo turto visame pasaulyje. Vilnius – ne išimtis. Bažnyčia turi daugybę pastatų, žemės sklypų, tad tai brangiausio nekilnojamojo turto savininkė. Jie jau turi visko. Čia ir dabar. Bažnyčia ne tik nemoka jokių mokesčių, bet dar be to, užvaldyta tokio godumo ir pragmatiškų sumetimų, nori dar, dar, dar, dar ir dar.

Dar vieno sklypo, kuris priklauso visiems. Jie nori, žinoma, nemokamai. Dar vieno riebaus ir gero kąsnelio. Dykai. Prisidengdami tyrais tikslais, pasakodami ir dėliodami gražias vizijas.

Mielieji, aleliuja, alio, jūs jau turite tiek visko, tiek visko daug, pertekę turtais. Jūs turite tokias nerealias galimybes, esate tokie turtingi, turtingiausi. Kodėl? Tai kur ta jūsų moralė, nuolankumas, „paprastumas“, toks nuolat deklaruojamas, kur visa tai tuomet, kai kalba pasisuka apie žemiškuosius turtus, toks nuolat veidmainiškas. Kas trukdo atidaryti tą naują, dar vieną fantastinę katalikišką mokyklą kitur, savame sklype, kokių turite daugybę? Juk yra katalikiški darželiai, puikiausiai veikiantys, taip pat NE VIENA Vilniuje katalikiška mokykla.

Kodėl eskaluojate tą principinį ir amoralų konfliktą, keldami tokią sumaištį ten, kur akivaizdu. Pilaitei verkiant reikalinga nauja mokykla ir dar darželis, dvi mokyklos. Perkūnkiemis verkia ir nesulaukia, čia dar viena „juodoji skylė“. Bet kodėl Pilaitės gyventojai statomi į tokią padėtį, turi kovoti už teisę vesti į rajono mokyklą, o ne vežioti į kitų rajonų mokyklas. Pilaitės gyventojai ir taip yra pasmerkti amžiniems kamščiams, ten ir taip ne pyragai, kodėl atsiradus bent menkiausiam šviesesniam spinduliui, čia pat jį uždaro dangčiu tie, kurie ir taip pertekę viskuo, bet nori dar ir dar. Be skrupulų, be jokio žmogiškojo supratimo, jiems visai nesvarbu.

Pasitelkę įtakingus žmones, politikus, babyčių armiją, jie spaudžia mygtukus ir manipuliuoja neįgaliaisiais, vaikais, kuo tik nori, jie paminės visus ir kabins jautriausias stygas, kad tik gautų dar vieną nekilnojamojo turto objektą, kurio vertė šiuo metu net ne pinigine išraiška matuojama, jo vertė yra neišmatuojama.

Nauja mokykla reikalinga ne katalikų vaikams. Nauja mokykla reikalinga visiems vaikams: katalikų, ateistų, reformatų, stačiatikių, sentikių, žydų, musulmonų ir kt.

Turėkite sąžinės, padorumo ir žmogiškumo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.