Renginio metu svečiai turėjo galimybę susipažinti su fotografu, fotoalbumo „Neregėta Lietuva“ autoriumi, verslininku, sveikuoliu Mariumi Jovaiša, netradicinėmis medžiagomis kuriančia menininke Jolita Vaitkute ir neseniai albumą išleidusiu atlikėju Kristijonu Ribaičiu.

Pirmąjį renginio vakarą svečiai leido Annaberg pilies sode vakarieniaudami, megzdami naujas pažintis ir jaukiai sėdėdami prie laužo. Šeštadienio rytas prasidėjo mankšta, kurią vedė renginio lektorius Marius Jovaiša. Po pusryčių sekė jo pranešimas „Nuo Neregėtos Lietuvos iki Neregėtos Kubos: lietuvio fotografo ir leidėjo nuotykiai pasaulyje“. Svečias pasakojo apie apkeliautas šalis ir daugeliu kalbų išleistas knygas, dalinosi įspūdžiais apie naująjį projektą ir ką reiškia būti pirmuoju fotografu, kuriam buvo leista užfiksuoti socialistinę Kubą iš paukščio skrydžio, atskleidė su kokiais sunkumais teko susidurti ir kokiomis kūrybinėmis idėjomis gyvena šiandien.

Po diskusijos su M. Jovaiša renginio dalyviai buvo pakviesti į kūrybiškumo dirbtuves, kurias vedė menininkė, įvairių iliustracijų ir instaliacijų autorė Jolita Vaitkutė. Svečiai buvo pakviesti leistis į kelionę ir pažadinti slypintį kūrybinį potencialą. Dirbtuvių metu menininkė dalinosi patarimais, kokiomis priemonėmis kūrybiškumas gali būti atskleistas kasdienybėje, skatino nebijoti klysti ir praktinių užduočių metu kiekvienam dalyvaujančiąjam įrodė, jog kūryba – smagus žaidimas, kurį gali ir turi žaisti visi.

Vakarinėje renginio dalyje, kaukių baliaus metu, vyko atlikėjo Kristijono Ribaičio koncertas. Blues ir indie muzika, persipynusi su dainuojamąja poezija nepaliko abejingų. Koncerto pabaigoje keletas svečių nebegalėjo nustygti vietoje ir pradėjo šokti lindihopą ir kvietė visus prisijungti. Taip spontaniškai įvyko lindihop šokio pamoka, kuri ir vainikavo šeštadienio vakarą.

Paskutinę renginio dieną vėlyvųjų pusryčių metu renginio „Baltoween 2017: medijos ir politika“ dalyviai aptarė renginio įspūdžius, taip pat keitėsi idėjomis, kokius svečius norėtu išvysti kitų metų renginyje.

Vokietijos lietuvių jaunimo sąjunga labai dėkoja lektoriams, svečiams ir remėjams.