Kartais, atrodo, kad tą akimirką sunku atskirti, ar nepagarbus elgesys iš tikrųjų buvo seksualinis priekabiavimas, o jeigu tai dar garsus ir gerbiamas žmogus, bijoma visuomenės pasmerkimo, pradeda lįsti mintys, kad galbūt pati/-s ne taip supratau, todėl geriau patylėsiu, niekur nesiskųsiu.

Kalbėti ir pripažinti kito žmogaus netinkamą elgesį nėra lengva, bet kartais verta pramušti tylą ir padėti kitiems, išgyvenantiems tą patį.

Nebebijokime kalbėti ir #netylėkime. Pasidalinkite, kaip jums sekėsi išgyventi patirtą priekabiavimą ar prievartą, kokių patarimų turite kitoms potencialioms aukoms ir ko pirmiausia reikia imtis, kad netinkamai pasielgęs būtų nubaustas?

Kaip įtikinti visuomenę, kad nešvankūs juokeliai ir prisilietimai šiais laikais neturi būti toleruojami?

Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nebijau kalbėti“ arba spauskite apačioje pilką mygtuką. Anonimiškumą garantuojame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)