Gyvendamas Vokietijoje ne kartą stebėjausi, kad galiu nusipirkti drabužių arba elektroninės technikos gerokai pigiau nei Lietuvoje. Grįžęs į Lietuvą ir vis dar dažnai keliaudamas į Vokietiją pradėjau naudotis nesudėtinga gudrybe, kad įsigyčiau drabužių, ekologiškų prekių ar elektroninės technikos mažiausiai 20 proc. pigiau nei Lietuvoje. Nueinu į prekybos centrą, išsirenku prekes, kurių man reikia, jas pasimatuoju, pasižymiu prekių modelius arba kodus ir grįžęs namo užsisakau jas internetu prieš kelionę į Vokietiją. Nuskridęs ten susirenku pakuotes, smagiai praleidžiu laiką ir grįžtu namo sutaupęs ne vieną šimtą eurų.

Ir nereikia stumdytis prekybos centruose per visuotinius išpardavimus. Kartais net nebūtina užsisakyti prekių grįžus namo, galiu tai padaryti tiesiai prekybos centre pasinaudodamas programėle. Papasakosiu jums kaip ja naudotis ir pateiksiu keletą pavyzdžių, kiek galima sutaupyti.

Programėlė ir puslapis, padedantys surasti daugelį prekių vokiškuose el. parduotuvėse vadinasi Idealo (www.idealo.de). Puslapio apačioje galite susirasti nuorodas į aplikacijas ir parsisiųsti jas į telefoną. Būdami parduotuvėje įsijungiate programėlę, pasirenkate brūkšninio kodo skenavimo funkciją ir nuskenuojate reikiamos prekės brūkšninį kodą. Programėlė iškart suras jūsų prekę Vokietijoje ir pateiks el. parduotuvių, kuriose galite ją įsigyti, sąrašą. Nustebsite pamatę, koks nemenkas kainų skirtumas dažnai būna lyginant mūsų kainas su vokiškomis. Pavyzdžiui, šį savaitgalį nusižiūrėjau „Ecco“ batus.

Pasimatavau juos prekybos centre, grįžęs namo pradėjau ieškoti to paties modelio internete. Kadangi „Ecco“ parduotuvės kodų ant batų neklijuoja, tenka eiti į lietuvišką parduotuvės puslapį, susirasti būtent tą modelį, o tada jo ieškoti jau minėtame Idealo puslapyje.

Ir ką gi –5 radau. Mažiausią kainą pasiūlė vokiškas Amazon'as – 120 € už batus, kurie Lietuvoje be akcijos kainuoja 169 €. 49 € pigiau, nemenka suma. Už tiek galiu nuskristi į Berlyną ir atgal. Na gerai, tas pats modelis be nuolaidos Amazon'e kainuoja 140 €, bet ne 169 €. Šiuo atveju man pasisekė, nes artimiausiu metu skrendu į komandiruotę ir man nereikės mokėti už pristatymą, atsiimsiu batus Vokietijoje ir grįšiu atgal sutaupęs 49 €.

Bet smagiausia dalis ta, kad nebūtina niekur skraidyti norint sutaupyti. Kaip pavyzdis – Amazon.de parduotuvė siunčia į Lietuvą šiuos batus už 10 €. Taigi jeigu nuspręstumėte pirkti tokius pačius batus neišeidami iš namų, gausite juos paštu už 130 € dar net neprasidėjus akcijoms Lietuvoje.

Kartais prekių pagal brūkšninį kodą minėta programėlė neranda, todėl rekomenduoju įdiegti Amazon.de programėlę, kuri taip pat turi paieškos pagal minėtą kodą funkciją. Ją nesunkiai rasite programėlių parduotuvėje (Play Store arba App Store) savo telefone į paieškos laukelį įvedę Amazon.

Ir tai tik batai, kuriuos nusipirkęs sutaupiau 49 €, o ką jau kalbėti apie „Hilfiger“ arba „Columbia“ striukes? Praeitais metais pavyko nupirkti žmonai „Hilfiger“ striukę už 220 €, kai tuo metu Lietuvoje tokia kainavo 350 €.

Tais atvejais, kai el. parduotuvė nesiunčia prekių į Lietuvą, galite pasinaudoti Eshopwedrop kompanijos paslaugomis. Tai lietuvių kompanija, turinti sandėlius ES šalyse, į kurias ir galite užsakyti prekes, o tada papildomai sumokėję už siuntą iki Lietuvos, gauti netgi tas prekes, kurios į Lietuvą nepristatomos.

Kaip sakoma reklamoje: kam mokėti daugiau? Taigi ir jus dabar galite nebemokėti daugiau ir sutaupyti vieną kitą šimtą eurų pirkdami internetu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalink savo taupymo istorija! Ar planuoji daug išleisti dovanoms? Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Gudrybė“.