Taip jau nutiko, kad visos studijavome lietuvių kalbą ir turbūt romantiškiausi eilėraščiai tuo metu atrodė sukurti Salomėjos Nėries. Galbūt kam nors dabar tai pasirodys kiek juokinga, bet mums, studentėms, pasirodė labai gera mintis kviesti būtent garsiosios poetės dvasią.

Jau tiksliai nebenupasakosiu, kokiu būdu mes prašydavome Salomėjos Nėries atsakyti į mūsų klausimus – berods, reikėjo adatos, ant popieriaus surašyti raides ir vėliau uždavus paprastą klausimą, į kurį buvo galima atsakyti „taip“ arba „ne“, iškviesta dvasia turėdavo atsakyti, pasinaudojusi šiais įrankiais.

Kai kvietėme pirmąjį kartą, viskas praėjo sėkmingai. Užduodavome paprastą klausimą, pavyzdžiui, „Ar istoriją studijuojantis Tomas mane myli?“, ir gaudavome teigiamą arba neigiamą atsakymą. Šis žaidimas su Anapusiniu pasauliu atrodė labai smagus. Antraisiais metais spiritizmo seansas irgi praėjo sėkmingai, net neįtarėme, kad kišame nagus ten, kur jokiam mirtingajam to nepatariama daryti.

Taigi, trečiasiais metais ir vėl kankinome Salomėjos Nėries vėlę ir kvietėme ją dar paburti mums vis neatsibostančiais meilės klausimais. Tačiau kažkas nutiko ir visame kambaryje įtartinai pradėjo iš savo vietos, nuo lentynų, kristi daiktai. Buvo toks jausmas, kad iškviesta Salomėjos Nėries dvasia tiesiog pašėlo, už lango dar kaip tik pradėjo smarkiai lyti, mes labai labai išsigandome. Greitai užpūtėme žvakes, suplėšėme popierių su raidėmis, o adatą irgi išmetėme. Įjungėme šviesas, kad būtų mažiau baisu.

Taigi, tą naktį miegojome labai neramiai, bijojome, kad prisižaidėme ir poetės dvasia mums dar ilgai kenks už ramybės drumstimą. Kitą dieną pasikalbėjome su kunigu, jis buvo labai nepatenkintas mūsų tokiu naiviu elgesiu, teigė, kad tai yra „juodoji magija“ ir trukdymas mirusiems yra baisi nuodėmė.

Pakvietėme jį apšlakstyti mūsų kambarį Šventu vandeniu ir daugiau taip nebesielgėme. Toji naktis mus pamokė, kad ateitį kuriame mes pačios, o dvasios tegul ilsisi savo užsitarnautoje pomirtinėje ramybėje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar jums yra tekę susidurti su paslaptingais, galbūt net paranormaliais reiškiniais? Gal esate susapnavę pranašišką sapną ar į jus kreipėsi jau seniai mirę giminaičiai su perspėjimu apie tykančius pavojus?

Pasidalinkite savo istorijomis ir siųskite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mistika“. Įdomiausios istorijos autoriui dovanosime Stephen King „Ponas Mersedesas“ knygą.