Žmonės dažnai stengiasi būti gudresniais už kitus, kažkaip sugudrauti gyvenime ir aukštinami tie, kurie atseit „moka suktis“, apeiti įstatymą. Tačiau taip pat žinome, kad posakis „savęs neapgausi“ tikrai veikia.

Taigi, matome ir jaučiame, kad bet koks mūsų gudravimas, bandymas apeiti, nusukti, išvengti – atsisuka prieš mus pačius. Taip veikia visatos dėsniai, taip veikia gamta, taip tiesiog yra ir kitaip negali būti, nors ir kokiais gudručiais mes save laikytume. Kiekvienas gudravimas, įstatymo apėjimas, nusukimas yra laikinas efektas, atnešantis dvigubą, o kartais gal net ir dešimtgubą žalą mums patiems, pačiomis netikėčiausiomis situacijomis netolimoje ateityje. Kai kur tai vadinama karmos dėsniu, o mes turime posakį – nekask kitam duobės, nes pats įkrisi. Tokių pavyzdžių mes matome kasdien ir visur, visose gyvenimo srityse. Taigi, nesistenkime būti silpnesnių išnaudotojais ir įstatymų „apėjikais“, nieko, išskyrus laikiną materialų efektą ir širdies užnuodijimą, tai neduoda.

Posakis „gera daryti gera“ tikrai veikia ir giliai viduje mes tai žinome, todėl pabudinkime tą jausmą savyje. Laikykimės įstatymų, neleiskime priimti kvailų ir naudokimės jais kurdami visuotinę, bendrą, o ne asmeninę gerovę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Papasakokite, ką jūs apie tai manote? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt