DELFI skaitytoja, net ir numetusi daug svorio ir išoriškai tapusi dailesne, po kurio laiko nebedomino vaikino, kuris jos ilgainiui nebegerbė ir atstūmė, bet pamiršti jį vis dar labai sunku.

„Neseniai išsiskyriau su buvusiu vaikinu, sunku be proto... Pradžia buvo graži, meilė, aktyvus gyvenimas. Aš tada svėriau 95 kg (sakė, kad patinku jam ir tokia, bet reikia lieknėti dėl sveikatos).

Aš sulieknėjau, išgražėjau, pakeičiau stilių (dėl antsvorio vien „klasika“ rengiausi) ir jis mane metė. Pradėjo sakyti, kad tau reikia kito, išgėręs žeminti. Mylėjau, kentėjau, nes vis gyvenau prisiminimais apie tas laimingas dienas. Nei vieno kito vyro taip nemylėjau. Iki dabar nesuprantu, kas jį pakeitė (neturi kitos). Aš vis dar jį myliu, verkiu, sunku be jo. Nesuprantu net savęs, negaliu be jo, bet grįžt nenorėčiau. Labai daug skausmo, o ir jis nenori, aš bandžiau.“ – pasakoji ji.

O štai vaikinui, kuris viską darė dėl jam į širdį kritusios moters, net prireikė profesionalios pagalbos viską pamiršti.

„Lengvai atpažinau ankstesnį save, kuris dėl merginos galėjo viską padaryti, ir prisiimti kaltes, ir atšaukinėti susitikimus su kitais. Su ja viskas atrodė nuostabu, be jos imdavo nerimas, kad bet kada gali viskas susikomplikuoti ir mane palikti, todėl bandydavau gražiai pakalbėti apie santykius, o ji tos temos nemėgo. Net pati sakydavo, kad persistengiu su savo „gerumu”, bet aš kitaip tiesiog nemokėjau ir nenorėjau.

Prireikė daugybės metų, daug ir savarankiško skaitymo, ir darbo su psichologu, kad ateičiau į protą (galų gale ir hormonai aprimo sulaukus 30-ties). Tad turiu pridurti, kad straipsnis turi ir trūkumų, jis viską nebyliai sukrauna vienai pusei, tarsi kita pusė, ta pavyduliaujanti, būtų tik nekaltutė auka ir negadintų gyvenimo kitai. O juk toksiški santykiai – abiejų produktas ir atsakomybė, abu yra savotiški manipuliatoriai, o ne vienas, abu vienas kitam primeta tai, ko kitas nenori, bet dėl vaikystėje matytų negerų elgesio modelių abu pasąmoningai moka tik tokius santykius vesti.

Todėl atsakymas – sunkus darbas su specialistu, daug laiko ir 99 proc. atvejų su tuo partneriu turės būti einama nebepakeliui.” – aiškino skaitytojas.

Kviečiame ir kitus DELFI skaitytojus pasidalinti savo meilės istorija ir papasakoti, kaip jums pavyko praregėti ir padėti galutinį tašką santykiams, kurie nebenešė laimės, o tik skausmą. Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Toksiška meilė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)