Lyginamasis variantas

1.

Gražulio dukra

Teismas seimo nario Gražulio dukrai skyrė baudą už tai, kad ji draudžiamoje vietoje kirto ištisinę liniją ir priešingos krypties juostoje lenkė kitus automobilius.

Eilinė pilietė

Teismas man skyrė baudą už tai, kad aš lenkiau vieną važiuojančią apie 50km/h greičiu transporto priemonę, kur leidžiamas greitis 90 km/h.

2.

Gražulio dukra

Seimo nario Gražulio dukra gavo mažesnę nei minimalią nuobaudą –teismas skyrė 170 Eur dydžio administracinę baudą ir atėmė teisę vairuoti transporto priemonę vos 1 mėnesiui.

Eilinė pilietė

Teismas man skyrė minimalią baudą – 170 Eur dydžio administracinę baudą ir atėmė teisę vairuoti transporto priemonę 3 mėnesiams.

3.

Gražulio dukra

Seimo nario Gražulio dukra nesutiko su vyriausiojo komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnų sprendimu skirti jai pusę minimalios baudos (85 Eur) ir atimti teisę vairuoti 3 mėnesiams.

Eilinė pilietė

As nesutikau su vyriausiojo komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnų sprendimu atimti teisę vairuoti 3 mėnesiams. Man skirtą pusę minimalios baudos (85 Eur) susimokėjau, dar prieš skundą.

4.

Gražulio dukra

Teismas seimo nario Gražulio dukros skundą tenkino iš dalies, ji prašė panaikinti draudimą vairuoti transporto priemonę, o baudą ji sutiko susimokėti.

Eilinė pilietė

Teismas mano skundo netenkino, aš prašiau panaikinti draudimą vairuoti transporto priemonę, o kad baudą buvau sumokėjusi, pateikiau kaip įrodymą pavedimo nurodymo kopiją.

5.

Gražulio dukra

Teismas seimo nario Gražulio dukrai nusprendė skirti 1 mėnesio teisės vairuoti atėmimą.

Eilinė pilietė

Teismas man nusprendė skirti 3 mėnesių teisės vairuoti atėmimą.

6.

Gražulio dukra

Teismas pabrėžė, kad seimo nario Gražulio dukters manevrai kelyje nesukėlė realaus pavojaus eismo saugumui, nes artimiausia mašina buvo toli.

Eilinė pilietė

Teismas, kad aš nesukėliau jokio pavojaus eismo saugumui, nelaikė svarbia detale mano byloje.

7.

Gražulio dukra

Teismas atsižvelgė, kad seimo nario Gražulio dukra gailėjosi padariusi nusižengimą ir baudą yra sumokėjusi.

Eilinė pilietė

Teismas neatsižvelgė, kad aš gailiuosi padariusi nusižengimą ir baudą esu sumokėjus. Net pabrėžė, kad teismų praktikoje, tai nėra lengvinančios aplinkybės.

8.

Gražulio dukra

Seimo nario Gražulio dukros nutartyje pažymėta, kad ji gyvena viename rajone, o važinėja į darbą kitame mieste.

Eilinė pilietė

Mano nutartyje pažymėta, kad transporto priemonė reikalinga nuvažiuoti į darbą, bet administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens gyvenamosios vietos geografinė padėtis, tam tikros šeimyninės – asmeninio pobūdžio aplinkybės (rūpinimasis vaikais ir jų išlaikymas) išskirtinėmis ir pakankamomis švelnesnės nei įstatymas numato nuobaudos skyrimui nelaikomos.

Gal galėtų man kas nors atsakyti, kodėl žmonėms yra taikomi dvigubi standartai, kodėl teismai paprasto žmogaus atžvilgiu negailestingi ir ypatingai laikosi griežtumo, o žmonėms, kurių tėvai užima aukštas pareigas valstybėje, yra tokie lankstūs ir atlaidūs.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalink savo mintimis ar istorija rašydamas el. p. pilieciai@delfi.lt.