Skaitytojas pasidalino paprasta taisykle – jeigu moteris pati siūlosi susimokėti, vadinasi, kito susitikimo neverta tikėtis.

„Elementari taisyklė, kurią privalo žinoti kiekvienas save gerbiantis vyras: jeigu pirmojo pasimatymo metu mergina ar moteris kategoriškai pareiškia sumokėsianti už save, tai vienareikšmiškai aiškus ženklas vyrui, kad šis pirmas pasimatymas yra ir paskutinis – dama nenori jūsų daugiau matyti. Tai tolygu pasakymui: „nepatikai man, aš susimoku už save, esu nieko neskolinga ir dink man iš akių“. Save gerbiantis vyras tikrai supras ir daugiau nelįs į akis (ir ištrins telefono numerį).“ – patirtimi dalijosi jis.

Kita skaitytoja akcentavo, kad jai visada buvo svarbu, ar vyras teiksis užmokėti už romantišką pasibuvimą kavinėje ar restorane.

„Man buvo labai sunku išsirinkti vyrą, bet visada turėjau taisyklę – jei nesumoka per pirmąjį pasimatymą, antro nebus. Ateidavo ir vyresni vyrai, buvo nesumokėjimo atvejų. Paskui jie man rašinėdavo, skambinedavo. Tačiau, mano nuomone, nesumokėjai – dink iš akių. Nors ir į rankas gaunu 1300 eurų, jausdavausi labai prastai. Lygios galimybės, po lygiai mokame? Ką jūs pezate, niekada nebus realios lygybės!

Juk planuoju du vaikus pagimdyti, vyras tuomet darys karjerą, mano toks darbas, kad išėjus teks ieškotis naujo, nes ne pagal darbo sutartį dirbu ir nelauks manęs valstybės tarnyba su šilta vietele...
Aš nekalbu apie visas kitas pareigas, kur Lietuvoje už tą patį darbą vyrui mokama bent 30 proc. daugiau. Be to, pavyzdžiui, vyras statybininkas visada gaus daugiau nei kad moterys dirbdamos kitose srityse. Apskritai moterys gamina maistą, kai kviečiasi į svečius už savo pinigus. Ar jūs joms juos gražinate?“, – retoriškai klausė ji.

DELFI skaitytojai, kviečiame pasidalinti savo patirtimi – kaip manote, ar būtinai tas, kuris kviečia į pasimatymą, turi ir už jį sumokėti? Ar pasimatyme sąskaitos suma turėtų būti dalijama per pusę? Ar viena pusė gali tikėtis ko nors daugiau, jei apmoka sąskaitą? Galbūt esate papuolę į pasimatymą, kai norėjote greičiau iš jo pasišalinti?

Rašykite savo mintis ir įspūdžius el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pirmasis pasimatymas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)