Rugsėjo 17 d. Lidse, klubo „Anglers“ patalpose, įvyko lietuvių bendruomenės Lidse (LCL) lietuviškos mokyklėlės „Saulutė“ naujų mokslo metų sutiktuvių šventė. Renginyje apsilankiusi Lidso merė Džeinė Dauson (Jane Dawson) pasveikino būsimuosius mokyklėlės auklėtinius – lietuvių kalbos bei tradicijų neketinančius pamiršti mažuosius mūsų tautiečius – bei jų tėvelius, o taip pat sutiktuvių organizatorius, LCL savanorius, bendruomenės pagalbininkus bei šventės svečius.

Viešnia pasidžiaugė tuo, kad šiemet Anglijos mokyklų duris pravers per 11 tūkstančių lietuvų vaikų. Šventės metu susirinkusiesiems prisistatė naujai išrinktos LCL valdybos nariai, aktyviausiems bendruomenės veiklos sekėjams pažįstami kone nuo pat LCL gyvavimo pradžios. Su vaikais šiais mokslo metais ketina kartu žaisti ir mokytis pedagogės Vanda Lopšaitienė, Rūta Visockienė, Jurgita Aleksandravičienė ir Karolina Kočiūnaitė.

Susirinkusiesiems bene labiausiai tėvelius neraminantį iššūkį – dvikalbystės problemą – pristatė ir gvildeno psichologė Loreta Vilkytė, knygos „Kaip padėti užaugti vaikams dvikalbiams“ autorė. Lietuvišką dvasią šventėje stiprino Egidijaus Mitkaus, moterų ansamblio bei jų vadovės Živilės atliekamos lietuviškos dainos.

Nuobodulį vaikų veiduose kaipmat išvaikė su visu laivu į klubą atsibeldę kapitono Flinto vadovaujami piratai. Po oficialiosios dalies ant denio netrūko šokių, dainų, žaidimų, o patiems aktyviausiesiems Flintas nepagailėjo dovanų tiesiai iš savo lobių skrynios. Susirinkusiuosius nuo bado renginyje gelbėjo šviežiai virti cepelinai, ką tik nuo žarijų nukelti šašlykai, gardūs desertai. Svečiai savo ruoztu dosniai parėmė tolesnę LCL veiklą pinignėmis aukomis, už ką bendruomenė visiems rėmėjams nuoširdžiai dėkoja ir pažada iš visų jėgų stengtis nenuvilti.

LCL, kaip ir iki šiol, tebėra ne pelno siekianti organizacija, tad visos šventės metu surinktos lėšos bus panaudotos tik tautiniam lietuvybės puoselėjimui. Dabar ypač svarbus ir labai pravers kiekvienas paaukotas svaras, nes šiemet bendruomenė negavo finansavimo iš jokių kitų projektų, kaip tai kelis kartus buvo nutikę ankstesniais veiklos metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją