Jau nekalbu apie subraižytus ir kitaip apgadintus automobilius. Tarsi tapo įprasta rasti apibraižytą automobilį, nes kažkas neišsitenka kelyje. Visuomet stengiuosi pastatyti taip, kad mano automobilis niekam netrukdytų, bet panašu, kad net ir tai nepadeda.

Pastarąjį kartą, kai gana dažnai palydavo, aikštelėje susidarė keletas nemažų balų, tačiau pasiryžusieji vikriai iššokti iš automobilio čia galėjo lengvai jį pastatyti. Tikrai ne pati patogiausia vieta automobiliui statyti, tačiau juk tai nemokamas automobilių stovėjimas pačioje sostinės širdyje, todėl galima ir pakentėti. Kitą rytą pamačiau kiek kitokį vaizdą. Vienas automobilis stovėjo šonu baloje taip, kad užimant trijų automobilių vietas vairuotojas galėtų sausai išlipti ir niekur nešokinėti. Pasidarė pikta. Juk turėtume pagalvoti ir apie kitus. Kodėl šio automobilio vairuotojas nepamąstė, jog kitiems per jo patogumą tiesiog neliks vietos?

Panašios problemos su automobilių stovėjimu yra ir visame miesto centre, Senamiestyje, Naujamiestyje bei gerokai nuošaliau esančiame Perkūnkiemyje, o į miestą suvažiavus studentams iš Lietuvos kaimų ir miestelių tai tapo dar didesne problema. Nemokantis vairuoti dideliame mieste jaunimas sudaro avarines situacijas ir beatodairiškai užstato miestiečių automobilius. Turbūt mąsto, jog jei Utenoje galima, tai kodėl nebus galima ir Vilniuje.

Galvokime vieni apie kitus ir apie tai, ar šalia jūsų automobilio bus patogu atsistoti ir kitam. Juk kartais mąstymas tik apie save apsunkina dieną kitiems.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Susidūrei su problema ar nori pasidalinti nuomone? Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt.