Švietimas – bene greičiausiai kintantis dalykas nūdienos visuomenėje. Mokytis darosi vis sunkiau ir nemaloniau. Seniau buvo egzaminai tik dešimtoje ir dvyliktoje klasėje, dabar kas dvejus metus. Seniau stojant reikėjo tik lietuvių kalbos egzamino, dabar – mažiausiai keturių egzaminų. Tai įrodo, kad esame neišgirsti.

Mes vis dar diskutuojame apie per didelį krūvį mokykloje, o ką daro valdžia? Prideda mums dar daugiau krūvio, dėl ko mokytis tampa nemalonu. Kaip gali būti malonu skaityti privalomas knygas, kurios tau neįdomios? Arba daryti namu darbus iki vakaro ir dar iš ryto, nes per vieną dieną visko nespėji?

Dar trumpai norėčiau pakalbėti apie švietimo reformas. Senas geras posakis „svarbu ne kiekybė, o kokybė“, tad kodėl šioje nemalonioje įstaigoje turime praleist 10 d. ilgiau. Juk vietoje to, galėtume gerinti mokslo kokybę, o ne ilginti mokslo metus, kaip tai daroma užsienyje. Mokslo metų ilginimui nepritarė 63% visų gyventojų, bet į tą nuomonę nebuvo atsižvelgta.

Turime kalbėti, kol būsime išgirsti, nes suverenas esame mes ir valdžia turi tarnauti mums, o ne mes – jai!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalink, kaip tau sekasi mokykloje? Kokias problemas Lietuvos švietimo sistemoje labiausiai pastebi ir kas, tavo nuomone, trukdo daryti spartesnę pažangą šioje srityje? Rašyk mintis ir istorijas el. p. piliečiai@delfi.lt su prierašu „Mokykla“.