Parašiau centro direktoriui skundą, išdėsčiau situaciją, uždaviau keletą su vaikų saugumu susijusių klausimų. Taip pat paprašiau, kad man būtų leidžiama stebėti vaikų treniruotes (lanko mano 2 vaikai skirtinguose LVJC baseinuose). Didžiajame baseine yra balkonas, tačiau tėvus ten įleidžia tik paskutinę mėnesio savaitę. Net ir po įvykio IMPULS baseine, LVJC neleidžia tėvams stebėti treniruočių, net iš balkono. Po nelaimės LVJC tik išplatino internete pareiškimą, kad leis stebėti rugsėjo 11-30 d., o po to vėl galios sena tvarka.

Dukrą tą pačią dieną vakare dėl nemažėjančio kojos skausmo nuvežėme į Santariškių priimamąjį (traumatologinį), o centro direktorius savo atsakyme teigė, kad apie vaiko traumą sužinojo tik iš mano laiško, kad vaikas nepranešė trenerei (įdomu, kur ji žiūrėjo, nes vaikas paršlubavo į rūbinę, o trenerė nieko taip ir nematė) ir nesikreipėme į centro darbuotojus. Direktoriui persiunčiau Santariškių išrašą ir poliklinikos pažymą.

Beje, mokestį už praleistus užsiėmimus taip pat ne visiškai kompensuos, nors praleisime dėl centro kaltės, neužtikrinus vaiko saugumo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentuoja LVJC Rinkodaros vadovė Asta Bucevičiūtė

Suprantame, kad skaudi nelaimė viename Vilniaus baseinų suglumino ir pasėjo nerimą daugybės tėvų, kurių vaikai lanko plaukimo užsiėmimus, galvose. Ir nors LVJC atitinka visus techninius, higienos, saugumo normatyvus, ėmėmės papildomų saugumo priemonių. Visą rugsėjo mėnesį tėveliai gali, jei nori, stebėti plaukimo treniruotes. Nuo spalio mėn. treniruotes galės stebėti laukiamajame per TV ekranus. Taip pat LVJC vyksta atvirų durų dienos, kurių metu visi tėvai ir artimieji gali iš balkono stebėti plaukimo pamokas.

LVJC baseine visada budi gelbėtojas, yra medicinos personalas, treneriai. Vaikai niekada nebūna paliekami vieni, o kompetetingi treneriai įvertina vaikų gebėjimą plaukti, atsižvelgia į kiekvieno vaiko individualią situaciją ir, jei reikia, skiria papildomas saugos priemones (plaukmenis ir kita), rodo daugiau asmeninio dėmesio.

Su kiekvienu klientu, kuris turi pasiūlymų ar pastabų, mes susisiekiame. Ne išimtis ir ši mama. Nors mergaitė, motinos teigimu, traumą patyrė rugsėjo 3 dieną treniruotės metu, o skundą gavome tik rugsėjo 7 d., po kitame baseine įvykusios tragedijos, į skundą sureagavome greitai ir išsamiai, siekdami betarpiško bendravimo su kliente. Klientei atsakyme nurodėme sutarties punktą dėl kompensavimo sistemos, su kuriuo ji susipažino ir sutiko pasirašydama sutartį ir įvardinome, kad jai, atsižvelgiant į situaciją, paskaičiuosime kompensaciją ir apie tai informuosime. Ji bus skaičiuojama už visą trauminį laikotarpį.

LVJC baseinuose vyksta įvairaus pobūdžio užsiėmimai: tiek individualūs, tiek mažose grupelėse. Maksimalus leistinas asmenų kiekis baseine vienos treniruotės metu – 15. Šis skaičius atitinka visus saugumo normatyvus.