Visi vaikai lanko mokyklas, lavinami papildomojo ugdymo įstaigose. Tie vaikai yra šalies ateitis, intelekto potencialas. Jei šalies vadovai nevertina ir nekelia mokytojo prestižo, tai tiek vaikai, tiek ir tėvai jo niekada nevertins taip, kaip turėtų.

Nustebino viename straipsnyje Seimo pirmininko sakinys, kad mokytojai nėra išskirtinė profesija, kad jiems net nėra „už ką kelti atlyginimų“, nes jie (mokytojai) patys sako, jog „mokiniai baigę mokyklą nei skaityti, nei rašyti nemoka“, tai už ką mokytojams reikia kelti atlyginimus? Kai bus pakelti atlyginimai visiems ir mokytojams padidės. Nėra net ką pridurti!

Esu neformalaus ugdymo (muzikos mokyklos) mokytoja. Dirbu 33 - ejus metus, turiu aukščiausią ekspertės kvalifikacinę kategoriją. Visus šiuos metus dirbu vienintelėje įstaigoje. Aukštesnės kategorijos nėra kur kelti, todėl ir atlyginimas kilti negali. Darbo krūvis – 30 kontaktinių valandų per savaitę. Atskaičius mokesčius gaunu 780 Eur.

Kiekvieno miesto Savivaldybės nustato skirtingus apmokėjimo koeficientų tarifus, todėl mažų miestų neformaliojo ugdymo įstaigų mokytojai gauna dar mažiau... Girdėjau, kad Estijoje mokytojų atlyginimai prasideda nuo 1500 Eur „į rankas“... Specializuotų muzikos mokyklų mokytojai ruošiami 18 metų! Praktiškai visa vaikystė ir jaunystė yra pašvenčiama grojimui, savęs tobulinimui.

Labai liūdna, bet jau daugelį metų jaunų pedagogų nei su žiburiu nerasi – jaunimas renkasi profesijas, turinčias didesnį prestižą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalink savo įspūdžiais Rugsėjo 1 - osios proga! Kokią šiuolaikinę mokyklą įsivaizduoji? Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mokykla“.