Pagal dabar galiojantį Darbo kodeksą, „tėvadieniai“ priklauso tik tiems, kas augina du ar daugiau vaikų, bet jeigu augini vieną vaiką – tau „tėvadienis“, deja, nepriklauso. Kyla klausimas, kodėl?

Ar jeigu vaikas šeimoje auga vienas (dėl labai įvairių priežasčių), tai jam nesinori daugiau laiko praleisti su tėvais, jam nereikia pas gydytojus? Taip, viskas priklauso nuo darbovietės. Dauguma jų geranoriškai išleidžia iš darbo, jeigu reikia nuvežti vaiką pas gydytoją ir pan. Bet čia ne apie tai, čia apie principą, kodėl diskriminuojamas vaikas, vienas augantis šeimoje.

Šito aš nesuprantu ir manau, kad tai tikrai yra neteisinga. Gal kokios institucijos galėtų paaiškinti, ar čia neįžvelgia lygių galimybių pažeidimo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi su mamos užduotais klausimais į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją.

Darbo teisės skyriaus vedėja Vita Baliukevičienė DELFI teigė, kad nuo liepos 1 d. įsigaliojusiame Darbo kodekse, darbuotojo šeiminių įsipareigojimų gerbimo principas įgavo naują prasmę teisės normose. „Kodekse įtvirtinta, kad darbdavys privalo imtis priemonių padėti darbuotojui vykdyti jo šeiminius įsipareigojimus. Taip pat, kad nustatytais atvejais pateikti darbuotojų prašymai turi būti darbdavio apsvarstyti ir į juos motyvuotai atsakyta raštu“.

Ji paaiškino, kad šeiminių darbuotojų įsipareigojimo principas yra vykdomas remiantis Naujojo Darbo kodekso nuostatomis. „Jos reglamenuotuoja teisę į nemokamą laisvą laiką šeimos poreikiams, ne visą darbo laiką, nuotolinį darbą, lankstų ir individualų darbo laiko režimą, darbo sutarčių įvairovę, papildomas garantijas nėščioms darbuotojoms ir darbuotojams, turintiems vaikų“, – sakė V. Baliukevičienė.

Atstovė taip pat pabrėžė, kad išliko ir papildomas poilsis tėvams, vadinamieji „mamadieniai“, turintiems daugiau nei vieną vaiką.

Dar viena naujovė, kad nuo šiol darbuotojams, auginantiems vaiką iki 14 metų, bet neturintiems teisės į „mamadienius“, pirmąją mokslo metų dieną priklauso ne mažiau kaip pusė laisvos dienos. „Jiems šiuo atveju paliekamas vidutinis darbo užmokestis. Naujovė – kad tuo galės naudotis ir priešmokyklinukų tėvai ir terminas pailgintas iki 14 m.“, – pasakoji ji.

Tuo pačiu, pasak atstovės, vieniems auginantiems vaiką tėvams iki 14 m. arba neįgalų vaikų iki 18 m., suteikiamos 25 kasmetinių atostogų dienos.

V. Baliukevičienė dar atkreipė dėmesį, kad papildomos poilsio dienos tėvams yra apmokamos iš darbdavio lėšų. Pastarajam tai yra papildoma finansinė našta ir didesnis darbo krūvis vaikų neuginantiems darbuotojams. „Įvertinus visa tai ir tai, kad tėvams auginti vieną vaiką yra lengviau nei du ir daugiau, paliktos senojo Darbo kodekso nuostatos dėl papildomų poilsio dienų“, – tvirtino specialistė.