Sulaikėme skambučio, kad prieš 5 metus mūsų padovanotas buvęs globotinis nebereikalingas. Kai jis išvyko, dar buvo mažas kačiukas, dabar jau visas didelis katinas. Kokia priežastis? Mums buvo pateiktos visos trys: katinas kartais ne vietoje „pridirba“, šeimos nariui atsirado tokia alergija, kad nebepadeda jokie vaistai ir galiausiai – užsienis. Kuri tikroji, neaišku, bet niuansas, kuris šeimininkams šiuo metu svarbiausias – jį turi kažkas paimti tuoj pat ir nedelsiant, nes veterinarai sveiko gyvūno nemigdo, o į gatvę išmesti per žiauru.

Ką atsakyti kai prieglaudėlė kimšte užkimšta naujokais ir perpildyti narvai? Kaip perteikti, kad katinas, kuris 5 metus gyveno namuose, gali tiesiog numirti iš sielvarto ir streso uždarytas į vieno kvadratinio metro prieglaudos narvą? Esame visiškoje neviltyje dėl šios situacijos. Katinėlis – ramus, kastruotas, prieraišus, prisibijo nepažįstamų žmonių ir net nenutuokia, kad netrukus, jo sėslus gyvenimas duš į šipulius, ir jis net nesupras, kodėl.

Desperatiškai ieškome išeities, šaukiamės Jūsų pagalbos, nes jam kuo skubiau reikia naujų namų. Ir kaip juos surasti, kai dabar pilna vienų už kitus gražesnių mažų kačiukų stoja į visiškai nelygią konkurencinę kovą su suaugusiu, kuris tapo nebepatogus?

Labai prašome kiekvieno apsvarstyti galimybę priimti jį į savo namus. Jeigu ne Jūs, galbūt turite pažįstamų ieškančių katinėlio? O gal močiutes, gimines, kurie gyvena kaime ir gali ištiesti pagalbos ranką? Pabandykime vienytis ir atrasti jam saugią vietelę.

Jei galite padėti, skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius)!