Šventojoje su žmona atostogavęs vyras teigė, kad matyti pliaže šunys buvo prižiūrėti ir neapdergė pakrantės, tačiau jų laukė kitas nemalonus siurprizas.

„Pagaliau vienintelis normalus sprendimas. Šunys tikrai nedergia pliažų ir kopų. Šią liepą atostogavau Šventojoje ties energetiku, šunys lakstė, maudėsi ir niekur nemačiau jų kakučių. Kopose susiradome su žmona vietą ir visą savaitę ten deginomės, kol vieną rytą atėję, mūsų pasirinktoje vietoje, radome žmogystos paliktą išmatų krūvą. Šitie dvikojai parazitai yra ryškiai pavojingesni už prie jūros žaidžiančius šuniukus“, – apgailestavo jis.

Kita vertus, DELFI skaitytojas Stasys pareiškė, kad jeigu šunininkai tik įvykdys jo sunkiai įgyvendinamas sąlygas, tada jis galėsiąs dalintis paplūdimiu su jais.

„Pritariu, jeigu šuo – su skafandru, o jo šeimininkas – su antsnukiu. Pavasarį važiavome dviračiais Smiltynės paplūdimiu. Žiū – atskuodžia pikčiausias pasaulyje šunėkas ir griebia dantimis už kojų. Netrukus atkėblino pora šuns „vairuotojų“: „nebijokite, jis nekanda“. Paklausiau, kodėl šuo be antsnukio – pasiteisino, kad nespėjo uždėti. Nuotaika buvo sugadinta visam pusdieniui. Dabar visada vežiojuosi su savimi gerą lazdą – pirma šuniui, o po to – jo „vairuotojams“. O progai pasitaikius ir – Verygai“, – aiškino vyras.

Kita DELFI diskusijos dalyvė skundėsi, kad greičiausiai nėra daug tėvų, auginančių vaikus, kurie norėtų dalintis paplūdimiu su šunimis.

„Teko atostogauti Kroatijoje (Rijekoje) ir stebėti tokį vaizdą: į paplūdimį pagyvenusių austrų šeima atsivedė nedidelį šunelį. Neilgai trukus prie šios poros priėjo kelios moterys ir jiems mandagiai paaiškino, kad čia paplūdimyje vaikai, o jūs šunį atsivedėte. Austras vyras pasiėmė savo šuniuką ir išvedė iš pliažo...O ar daug tėvų Lietuvoje nori, kad jų vaikai žaistų smėlyje kartu su šunimis? Neturiu nieko prieš meilę šunims, tačiau viskam yra normos ir elgesio kultūra. Ir supratimas, kad esi ne vienas ir ne savo kieme...“, – rašė ji.

Labiausiai naujos tvarkos priešininkai norėjo pabrėžti, kad šunų vedžiotojams privalo užtekti sąmoningumo pasirūpinti savo augintiniais ir nepalikti po savęs nešvaros.

„Jei užteks išsiauklėjimo ir elementaraus kultūros pojūčio, supratimo, kad „mano laisvė baigiasi ten, kur prasideda tavo laisvė (ir atvirkščiai)“, supratimo apie higieną (ne tik apie meilę savo šuneliui), štai tada tikrai nebus pykstančių, visi bus laimingi-patenkinti. Svarbiausias vaidmuo čia tenka augintinių šeimininkams!“– dėstė mintis skaitytoja.

Pastebėjote naujieną ar turite istoriją, kuria norite pasidalinti su DELFI skaitytojais? Rašykite ir siųskite istorijas, mintis, lūkesčius el. p. pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)