Per pastaruosius ketverius savo darbo metus dirbau keliuose komerciniuose bankuose, įvairiose pozicijose. Tikrai visko pasitaikė, ir mažas atlyginimas, ir darbo sąlygos nelabai kokios, tačiau pasirinkimas visada yra mano ir jeigu man kas nepatinka, visąlaik galiu ieškoti kito varianto. Darbo rinka (nepaminėjau, kad esu iš Vilniaus) tikrai yra didelė. Manau, Kaune situacija neturėtų būti daug blogesnė.

Turbūt manote, kad dirbti banke reikia specialaus išsilavinimo, patirties, pažinčių? Nieko panašaus, reikia turėti galvą ant pečių, mokėti naudotis kompiuteriu (mokyklos kurso visiškai pakanka) ir susišnekėti angliškai, bet svarbiausia, mano nuomone, nenuvertinti savęs ir bandyti teikti paraiškas į pozicijas, kurios Jums leistų padoriai egzistuoti (atlyginimai su tokiais reikalavimais prasideda nuo 450 erų į rankas, tikrai nedaug, bet perspektyvų nemažai).

Taigi, baigei universitetą? Eik dirbti į operacinių centrų biurus. Paklausite, kodėl? Ogi todėl, kad tave ten gerbia, moka padorų atlyginimą, suteikiamos visos socialinės garantijos, įskaičiuotas draudimas įmonės sąskaita, premijos, apmokamos komandiruotės, švarus darbas.

Patarimas panelei, kuri dirba siuvykloje – nevergaukite toje manufaktūroje, būkite drąsi ir keiskite savo gyvenimą visapusiškai. Išeikite iš savo komforto ribų ir pamatysite, kad Lietuvoje nėra jau taip blogai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Sutinki ar nori paprieštarauti? Išsakyk savo nuomonę rašydamas el. p. pilieciai@delfi.lt.