Gyvenu JAV, atvažiavau pas mamą atostogų. Ji gyvena Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, netoli televizijos bokšto. Palei bokštą nusitiesęs senasis Karoliniškių draustinis, kurį aš gerai prisimenu iš savo vaikystės. Šiuo metu draustinis gražiai sutvarkytas, išvedžioti takeliai, kur rytais mėgstu bėgioti, kol lankausi pas mamą.

Šiandien irgi, gerai nusiteikusi išbėgau pabėgioti. Kulniuoju pamiške takeliu, vedančiu aplink televizijos bokštą. Prie naminių gyvūnėlių kapinių staiga išvystu atstumiantį reginį – visiškai nuogut nuogutėlį vyrą, užsiimantį savo „žaidimais“. Prisipažinsiu, tai buvo labai netikėta ir šlykštu. Bet aš nepasimečiau, aprėkiau jį ne pačiais maloniausiais žodžiais, nors jis visai to nepaisė. Tada pati nėriau į atvirą vietą ir paprašiau pirmo pasitaikiusio praeivio paskambinti policijai. Pasikalbėjau su policija, viską papasakojau, atsakiau į jų detalius klausimus. Policija sureagavo rimtai.

Man atrodo, kad svarbu tokiu atsitikimų nenutylėti, nors ir kaip nemalonu apie tai kalbėti.

Aš suprantu, kad tai yra liga, bet tokie žmonės turi būti gydomi ir stebimi. Karoliniškių draustinio pakraštys yra vieša ir populiari pasivaikščiojimo vieta tarp Karoliniškių gyventojų, o toks vaizdas ne tik labai šlykštus suaugusiai moteriai, bet gali sukelti traumas jaunoms mergaitėms. Tais takeliais vaikšto nemažai žmonių: moterų su vaikais ir jaunų žmonių, vedžiojančių šunis bei senjorų.

Aš manau, kad mes visi kartu, patyrę tokį ar bet kokį kitą viešą įžeidimą ar nemalonumą, turime apie tai kalbėti, pranešti policijai. Mano atveju, aš tikiuosi, kad policija įtrauks į jų patruliavimo teritoriją Karoliniškių takelius ir atbaidys tokius „pasirodymus“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Sutinki ar nori paprieštarauti? Išsakyk savo nuomonę rašydamas el. p. pilieciai@delfi.lt.