Redakciją pasiekė pasipiktinusio skaitytojo laiškas, kur jis klausė, ar Lietuvos „Maxima“ parduotuvėse mineralinis vanduo tampa „auksiniu“ ir prisegė nuotrauką. Joje matyti mineralinio vandens butelis ant kurio etiketės nurodyta kaina zlotais – 1.39 (0.33 Eur), tačiau Lietuvoje jau pritaikius akciją jis kainuoja 0.69 Eur.

DELFI kreipėsi į „Maxima“ atstovus ir klausė, kodėl lietuviška kaina skiriasi kone dvigubai. „Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Jaunius Špakauskas aiškino, kad skaitytojas užfiksavo mineralinį vandenį, kurį tiekėjas per klaidą pristatė ne Lenkijos, o Lietuvos rinkai ir prekes stengėsi kuo greičiau susigrąžinti.

„Tikslesnės informacijos, kodėl ant mineralinio vandens pakuočių buvo nurodyta tokia žema kaina, tiekėjas nepateikė“, – DELFI informavo jis.

Tačiau „Maxima LT“ ekspertų nuomone, aptariamas mineralinio butelis galėjo priklausyti žaibiškai, o gal net nuostolingai pardavimų kampanijai, skirtai šio produkto ar visos mineralinio vandens kategorijos pardavimams Lenkijoje didinti.

„Tokia kampanija galėjo būti orientuota į vieną, nedidelį prekybos tinklą ar konkrečią parduotuvę, nes, nors ir itin akylai stebime kainas Lenkijos pasienio rajonuose, tokių žemų kainų dar nesame užfiksavę“, – spėliojo J. Špakauskas.

Jis tuo pačiu pridūrė, kad ši konkreti prekė galėjo būti skirta Lenkijoje itin populiarioms išparduotuvėms, kur prekių asortimentas itin siauras ir nuolat kinta.

„Iš praktikos galime pasakyti, jog toks prekybos modelis Lietuvos pirkėjams paprastai nėra visai priimtinas, nes lietuviams savo mėgstamus produktus patinka rasti kasdien“, – teigė atstovas.

Korporacinių reikalų departamento direktorius tvirtino, kad tiekėjas pasiūlė šį mineralinį vandenį už tokią kainą, kuri nesuteikė galimybės juo prekiauti ant pakuotės nurodyta kaina nepatiriant nuostolių ir atsiprašė pirkėjų už nesklandumus. Taip pat ateityje parduotuvė dės visas pastangas, kad būtų išvengta tokio pirkėjų klaidinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)