Taip, Alenytės akytės išgelbėti nepavyko. Taip, ji ja jau niekada nebematys. Bet argi dėl to ji tampa blogesne ir prastesne? Mes, žmonės, pripratę prie šiuolaikinių patogumų, nebemokame džiaugtis mažais dalykais. Ir jeigu tada būtume paklausę siūlančių „nebekankinti ir paleisti“, šiandien nebeturėtume šio, taip gyvenimą vertinančio ir mokančio juo džiaugtis, gyvūno.

Taip, mes statome aukščiausius pastatus, atrandame vaistus nuo nepagydomomis laikytų ligų, bet mes vis dar nesugebame ir nemokame džiaugtis svarbiausiu. O Alenytė moka. Alenytė gyvenimą tiesiog „geria“, juo kvėpuoja ir mėgaujasi, ir tikrai nesijaučia prastesne dėl to, kad ji šiek tiek kitokia. Ir viskas, ko ji šiandien tetrokšta – gyvenimas, žmogus, savi namai.

Katytė vaikiškai smalsi, aktyvi ir be galo žaisminga. Sulaukus tinkamo amžiaus Alenytę sterilizuosime. Operacijos metu gydytojai pašalins ir nematančią akytę. Į naujus namus ji iškeliaus jau paskiepyta ir pažymėta mikroschema. Jums beliks tik glausti šį dievo kūrinį prie širdies ir džiaugtis jos buvimu šalia.

Jeigu Alenytė Jums patiko tokia, kokia yra, kviečiame ilgai nelaukti, skambinti arba rašyti mums 860263641, anzelika.lggd@gmail.com, Vilnius, VšĮ „Kaimo grandinė“.