Griovimas vyksta Vilniuje, Kaminkelio g. 35, kur yra vienintelė vaikų žaidimų aikštelė visame kvartale!

Norima pervežti žaidimų įrangą prie Vilniaus geležinkelio stoties, į Pelesos gatvę, už 2 - iejų kilometrų! Darbininkai sakė, kad turi Savivaldybės leidimą, bet neparodė. Jie taip pat teigė, kad vietoje aištelės bus statomas naujas pastatas.

Labai keista, kad griovimo darbus vykdanti įmonė gavo Savivaldybės leidimą. Nesuprantu, kaip galima leisti pradėti statybas vaikų sąskaita?!

Gyventojai, ypač tėvai, pasipiktinę. Juk į Pelesos gatvę ne tik vaikams, bet ir tėvams toli, ir nesmagu ten eiti...

Taigi, iškvietėme policiją, griovėjai tam kartui paspruko, bet žadėjo sugrįžti.

Manau, gyventojus privaloma informuoti ir apie vaikų aikštelės naikinimą, ir apie būsimas statybas, bet... viskas daroma slapta.

Mūsų bendruomenė nori paviešinti biurokratų neatsakingumą. Manau, laukia ilga kova. Liūdna, kad taip Vilniuje „remiamos“ šeimos su mažais vaikais ir vasarą mus palieka be aikštelės...

Nemalonią gyventojų padėtį komentuoja Miesto ūkio ir transporto departamento Teritorijų tvarkymo poskyrio vedėja Rasa Ražanskienė.

Vaikų žaidimų aikštelė, esanti Kaminkelio g. 35 D, iškeliama į Pelesos g. 13. Priežastis, dėl kurios aikštelė iškeliama – ši aikštelė, esanti Kaminkelio g. 35 D, šiuo metu yra privačiame sklype. Nuo 2015 m. minėto sklypo savininkai vis kreipiasi į Vilniaus miesto savivaldybę, kad būtų atlaisvintas sklypas t. y. demontuota ir išvežta iš sklypo vaikų žaidimų aikštelė.

Žinodami šią problemą, iš anksto svarstėme įrengti naują vaikų žaidimų aikštelę Kaminkelio g. 15 – šiuo metu vyksta viešojo pirkimo procedūros vaikų žaidimų aikštelių įrengimui (planuojame įrengti apie 130 aikštelių), tikimasi, kad Kaminkelio aikštelė bus įrengta dar šįmet.