Savo laiške skaitytojas tvirtino, kad dažnai domisi kino naujienomis ir ieško gerų filmų didžiųjų kino teatrų sudarytuose repertuaruose. Tačiau jį suglumino naujas rusų kino kūrėjų darbas.

„Už akių užkliuvo filmas „Šaltasis tango“. Filmas, sprendžiant iš jo aprašymo, yra apie romantinę istoriją, kuri vyko 1940 m. Lietuvoje. Taip pat filme akcentuojamos holokausto, karo, fašistinių represijų temos. Nurodytas ir filmo žanras – istorinė karinė drama, – teigė jis ir pridūrė. – Nenorėčiau turėti išankstinio nusistatymo, bet akivaizdu, kad filme vaizduojamas laikotarpis Lietuvos istorijai yra labai jautrus, o Rusijos politikų ir istorikų mintys ne kartą atskleidė nepritarimą Lietuvos valstybės okupacijos faktui“.

Skaitytojas prašė patikrinti, ar kino teatrai garantuoja, kad filme nebus jokios atviros ar paslėptos propagandos, juolabiau Lietuvos istorijos iškraipymo ir valstybingumo menkinimo.

„Svarbu akcentuoti, kad už tokius dalykus yra numatyta baudžiamoji atsakomybė pagal teisės aktus. Tad tikiuosi, jog kino teatrai patikins žiūrovus, kad šio filmo žanras, istorinė karinė drama, iš tiesų atitiks istorinius faktus, o ne tam tikras valstybių politines nuostatas“, – išreiškė nepasitikėjimą jis.

DELFI susisiekė su filmą platinančia „Garsų pasaulio įrašų“ atstove D. Laskauskiene, kuri teigė, kad filmas nėra propagandinis.

„Labai atsakingai patvirtiname, kad filmas tikrai nėra propaganda, istorinių faktų iškraipymas ar valstybės menkinimas. Filmo scenarijus neišgalvotas, o sukurtas remiantis knyga „Parduok savo motiną“. Filmas yra peržiūrėtas ir patvirtintas rodymui LR Kino Tarybos“, – tikino ji.

Taip pat D. Laskauskienė tvirtino, nors filmo veiksmas vyksta karo fone, tačiau pačio karo jame nėra, tik sudėtingi žmonių santykiai, istorija apie susipynusius ir sulaužytus likimus, jautri ir skaudi dviejų žmonių meilės istorija.

„Kaip visur savo interviu teigia ir patys filmo kūrėjai, režisierius filme nieko neteisia, tik žiūri į negailestingą laikmetį“, – pabrėžė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)