Vaikinai pasakojo naktį ėję senamiesčiu ir išvydę įtartiną tipą besisukinėjantį apie automobilius, iš pradžių vaikinai net pajuokavo, jog galbūt mato vagį, tačiau suveikus automobilio signalizacijai ir priėjus arčiau mašinos, pilietiški jaunuoliai pastebėjo, jog BMW galinis stiklas išdaužtas, o ilgapirštis išvydęs artinantis jaunuolius leidosi bėgti. Kaip policijai pasakojo K. Jundulas – galvoti net nebuvo kada, jie iškart leidosi vytis įtariamojo, o jį pirmasis pavijęs M. Pakalniškis parvertė ilgapirštį ant grindinio ir sulaikęs nuvedė prie apgadinto automobilio. Čia jau stoviniavo į suveikusią signalizaciją sureagavęs automobilio savininkas, o įtariamasis buvo perduotas iškviestiems policijos pareigūnams.

Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis įteikdamas padėkas sakė, kad kiekvienas pilietiškas ir drąsus poelgis policijos yra labai vertinamas, mat ne visi ryžtasi užkirsti kelią matomam pažeidimui, tačiau kuo sąmoningesni ir aktyvesni yra pavieniai piliečiai, tuo saugesnė yra visuomenė.

Patys vaikinai kukliai šypsodamiesi sakė nemanantys padarę kažką ypatinga ir tikintys, jog kiti pamatę daromus pažeidimus taip pat sureaguotų, na, o Mantas prasitarė, jog tai jau ne pirmas kartas kai jis pasielgiantis pilietiškai – praėjusių metų rudenį jis pareigūnams padėjo sulaikyti ir net keliems automobiliams tyčia veidrodėlius nulaužusį chuliganą.