Žodžiu, įsigyti alkoholio taps sunkiau. Pradėkime nuo to, kad esu jaunas, nesubrendęs žmogus, darantis daugybę klaidų savo gyvenime. Vieną gražią, saulėtą vasaros dieną, būrys draugų (tarp jų ir aš) nuvažiavome prie ežero atsipūsti. Buvo smagu, tačiau tik pirmoje dienos pusėje. Vėliau vienas iš draugų atsinešė tikrą vakaro pasididžiavimą – aštuoniasdešimties laipsnių, nepaprastai stiprų alkoholinį gėrimą. Aišku, turėjome paragauti, juk nenorėjome patirti gėdos draugų būryje.

Galiu pasakyti, kad tas gėrimas nebuvo kažkuo ypatingas ir jaučiausi labai blogai tą dieną. Buvau kone „komoje“. Gėda pasakoti kaip atrodžiau. Alkoholis yra siaubas, skirtas apsvaigti. Dieve padėk, kad niekas kitas nepatirtų kančių, kurias patyriau aš, kol tas siaubas „išlindo“ iš manęs. Daugiau niekada, pasakiau aš.

Ir ne vien aš tą patyriau. Daugybė nepilnamečių, tokių kaip aš, nesupranta, kiek nelaimių gali atsitikti jaunam žmogui. Centre ar kitose laivalaikio praleidimo vietose, tik ir matome (tačiau daugelis to net nepastebi lyg tai būtų tapę normalu) jaunuolius, prašančius nupirkti alkoholio. Taip ir norisi užrėkti (nepiktai, tik paaiškinti): jaunuoli, sustok! Juk ir man taip buvo, aš taip pat tą dariau.

Savo istorija noriu pasakyti, kad alkoholį reikia riboti jauniems žmonėms. Tiems, kurie dar „nemoka“ gerti. Reikia, jog kuo daugiau žmonių suprastų alkoholio žalą. Grįžtant prie įstatymo pakeitimų – gal nors kiek, nors kažkiek atsiras jaunuolių, kurie supras, kad galima linksmintis be svaigalų. Stabdykim tai kuo greičiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kreipiamės į skaitytojus ir klausiame, kokia jūsų nuomonė dėl naujų alkoholio ribojimo pataisų? Ar manote, kad nauji draudimai suveiks? Gal turite patarimų ir patirties, kaip būtų galima dar geriau kovoti su alkoholizmu Lietuvoje? Savo mintis siųskite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Alkoholis“.