Antanavo pagrindinė mokykla vykdo savivaldybės remiamą vaikų socializacijos projektą-stovyklą „Mažais žingsneliais didžiojo futbolo link“, tad ši išvyka į Kačerginės miestelį buvo paminėta puikiu futbolo renginiu nuostabiame gamtos kampelyje. Vaikai pirmas atostogų dienas sutiko žaisdami mažąjį „Futboliuko“ žaidimą trys prieš tris su pirmo dydžio kamuoliu. Varžybose varžėsi ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio bei pagrindinio ugdymo vaikai. Komandose žaidė berniukai kartu su mergaitėmis. Rungtynėse teisėjų nebuvo, vaikai patys priiminėjo sprendimus taip parodydami pagarbą savo varžovui.

Varžybų metu vaikus lepino saulėtas vasaros oras. Sužaidus visas rungtynes paaiškėjo, kad pirmąją vietą iškovojo Kačerginės daugiafunkcio centro ikimokyklinio ugdymo grupės vaikų komanda „Kietuoliai“, antrąją vietą užėmė Antanavo pagrindinės mokyklos pradinukų komanda „Blyksnis“, trečioji vieta atiteko šios mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės vaikų komandai „Ugninis balionas“. Prizininkai buvo apdovanoti STIHL įsteigtomis taurėmis ir medaliais, visi šventės dalyviai apdovanoti Lietuvos masinio futbolo asociacijos, judėjimo „Moterys už futbolą“, FK „Sūduva“ atminimo dovanėlėmis, o Rūta Grikietienė visus dalyvius pavaišino saldžiomis vaišėmis.

Judėjimo „Moterys už futbolą“ marškinėliai buvo įteikti Kamilei Matusevičiūtei. Garbingiausio žaidėjo prizas-futbolo kamuolys atiteko Jonui Skystimui. FK „Sūduva“ futbolo plakatai įteikti Pijui Žalandauskui ir Danieliui Legenzovui.

Futbolas – kaip apjungianti jėga, siekiant mažinti socialinę atskirtį. Šiuo renginiu buvo siekiama parodyti, kad futbolas yra puiki priemonė sutelkti vaikus į bendrą veiklą, skatinti vaikų pagarbą vienas kitam.

Renginys pasibaigė dalyvių žygiu „Šaltinių taku“, kur vaikai turėjo galimybę susipažinti su gražiu Kačerginės miestelio gamtos kampeliu.

Šventės organizatoriai Kauno rajono Kačerginės daugiafunkcio centro sporto ir sveikatos veiklos organizatorius Martynas Karpavičius ir Kazlų Rūdos savivaldybės Antanavo pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Rūta Grikietienė. Vaikų sveikata rūpinosi Vilkaviškio rajono savivaldybės sveikatos priežiūros specialistė Žydrūnė Čekanavičienė.