Kaip pasakojo vairuotojas į nemalonią situaciją jis pakliuvo birželio 7d. Justiniškių mikrorajone, važiuodamas neseniai išasfaltuotu Taikos g. ruožu.

„Pervažiavus asfaltuotą ruožą, automobilis liko aptaškytas smala. Kodėl nebuvo toje atkarpoje uždėtos „STOP“ juostos ar kokio ženklo, kad eismas draudžiamas? Kas dėl to kaltas? – piktinosi jis, stebėdamasis, kas turėtų padengti nuostolius, nes „smala neišsivalo. – Tai gal man automobilį persidažyt? Esu labai piktas ir nusivylęs tokiais sostinės akibrokštais.“
Dervos ant automobilio. Foto / DELFI skaitytojas

DELFI kreipėsi į bendrovės „Kauno tiltai“, remontavusios minėtą ruožą, darbuotoją Giedrę Lekavičienę, kuri apgailestavo dėl vairuotojo patirtų nepatogumų. Pasak jos, įspėjamųjų ženklų apie vykstančius kelio darbus minėtame ruože vis dėlto yra.

„Taikos gatvė šiuo metu yra remontuojama, vyksta paruošiamieji darbai ir nauja asfalto danga dar nepaklota. Prieš klojant asfalto sluoksnį pagrindas gruntuojamas specialia emulsija, kad nauja danga būtų kokybiška ir ilgaamžė.

Dėl vairuotojų patogumo buvo nuspręsta neriboti eismo remontuojamoje gatvės atkarpoje, kad nesidarytų spūstys ir vilniečiai galėtų be rūpesčių pasiekti savo namus. Apie remonto darbus vairuotojus įspėja informaciniai ženklai „Vyksta remonto darbai" ir greitį ribojantys ženklai - remontuojamame ruože greitis ribojamas iki 30 km/ val. Toks greitis yra saugus tiek darbininkams, tiek remontuojamu ruožu važiuojantiems automobiliams, todėl labai prašytume vairuotojų remontuojamas kelio atkarpas įveikti itin atsargiai“, – situaciją pakomentavo darbuotoja.

Tiesa, kaip matyti iš vairuotojo atsiųstų nuotraukų, jis kelio ruožu važiavo žieminėmis padangomis – dėl jų specifikos automobilis taip pat galėjo būti labiau aptaškytas, nei važiuojant vasarinėmis padangomis.

Esate patekę į panašią situaciją? Kviečiame pasidalinti mintimis el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Automobilis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)