Alytus ir Velizy-Vilakublė yra miestai partneriai, tad ant gatvės pavadinimą žyminčios lentelės dar rašoma, kad „Alytus yra Lietuvos miestas, Velizy-Vilakublė draugas“.

Alytaus gatvės atidaryme dalyvavo oficiali Alytaus miesto savivaldybės delegacija: mero pavaduotoja Valė Gibienė, mero patarėja Vilija Ramanauskienė, tarybos narys Algirdas Gataveckas taip pat būrys Alytaus LIONS klubo atstovų bei Lietuvos Respublikos ambasadorius Prancūzijoje Dalius Čekuolis.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja V. Gibienė džiaugėsi, kad viena iš Velizy -Vilakublė miesto gatvių pavadinta Alytaus vardu: „Džiugu, kad mūsų miestui parodytas toks didelis dėmesys Prancūzijoje. Šis gatvės atidarymas yra svarbus įvykis Prancūzijos istorijoje,“ – teigė ji.

Džiugios žinios, apie tai, kad viena iš Paryžiaus priemiesčiu vadinamo Velizy-Vilakublė miesto gatvių bus pavadinta Alytaus vardu, Alytaus miesto savivaldybės vadovai sulaukė iš praėjusiais metais Alytaus miesto šventėje viešėjusios šio miesto delegacijos, o netrukus Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius gavo ir oficialų Velizy-Vilakublė miesto mero Pascalio Thevenoto kvietimą atvykti į Alytaus vardu pavadintos gatvės atidarymą.

Alytaus ir Velizy-Vilakublė miestai bendradarbiauja nuo 2013 m., kuomet buvo pasirašytas miestų bendradarbiavimo ketinimų protokolas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)