Tokios svarbos futbolo rinktinė miestelyje, kuriame gyvena vos 36 tūkst. gyventojų, yra tiesiog likimo dovana. Marijampolė atsiras pasaulio futbolo žemėlapyje. Pasaulio sporto industrijos akys atidžiai stebės viską, kas vyksta aikštelėje ir už jos ribų. Marijampolės miestui tai yra didžiulė privilegija, prestižas ir garbė, tačiau tai ir didžiulė atsakomybė, nes pasaulio medijų dėmesys bus sutelktas ne tik į futbolą, tačiau ir į viska aplink jį mieste, kuriame yra stadionas.

O Marijampolė tikrai graži, kone kurortas, čia palyginus daug šiuolaikinio meno pavyzdžių ir gražių žalių parkų. Žinoma, yra čia ir trūkumų, tarkim, tokių kaip visų miestiečių keiksnojamas „plytkelis“ pačiame miesto centre, trūksta mažų parduotuvių, kai norint buteliuko vandens ar kramtomos gumos turi eiti į didžiulį angarą, vadinamą prekybos centru.

Tačiau pats faktas, kad Anglijos rinktinė atvyksta žaisti į Marijampolę, pakelia Marijampolės stadioną į pasaulio futbolo Olimpą. Ir tai ne tušti žodžiai, tai faktas.

Šiame interneto amžiuje, kai per 5 minutes gali rasti visą tave dominančią informaciją apie ką tik nori, Marijampolė bus naršoma iki siūlelio. Anglijos rinktinė atvyksta ne viena, ja lydi ir šimtai ištikimų gerbėjų, kuriems kiekvienas jų mylimos rinktinės mačas yra šventė, o anglai švęsti moka ir mėgsta.

Viešbučiams, barams, parduotuvėms yra laiko pasiruošti ir svečius iš Anglijos sutikti kaip pridera, pasirūpinus gėrimų, užkandžių ir smulkių centu grąžai atsargomis. Anglai rusiškai tikrai nešneka, bet yra linksmi, matę pasaulio, turintys pinigų ir mėgstantys linksmintis. Turėkime tai omenyje, nes į Marijampolę atvyksta rinktinė šalies, kurioje futbolas gimė, kurioje aistra šiai sporto šakai didesnė nei bet kuriai kitai.

Sutikime juos garbingai, su šypsenomis ir pasiruošę, nes mus matys visas pasaulis, o mes to nusipelnėm.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!