Skaitytojas su DELFI pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip parodoje „ArtVilnius“, šį savaitgalį vykstančioje „Litexpo“ parodų rūmuose, A. Zuokas ant žemės gulinčiam vyrui atlieka dirbtinį kvėpavimą.

Politikas DELFI patvirtino, kad tokia situacija iš tiesų nutiko.

Pastebėjo, kad žmogus mėlynuoja

„Viename stende dalyvis iš Rusijos gulėjo be sąmonės. Iš pradžių atrodė, gal tai pasirodymo dalis, sunku buvo suvokti, kas vyksta, tačiau paskui žiūrime, kad žmogus, jo veidas mėlynuoja. Supratom, kad tai rimta problema“, – pasakojo A. Zuokas.

Jo teigimu, nebuvo matyti požymių, kad vyrą būtų ištikęs epilepsijos priepuolis, tad jis nusprendė pradėti atlikti dirbtinį kvėpavimą. Politikui suskubo padėti ir greta buvusi moteris.

„Po kiek laiko mes jį atgaivinome, jis pradėjo kvėpuoti, atsirado pulsas. Per tą laiką atvažiavo greitoji, kuri tęsė gaivinimo darbus. Jie iki šiol vyksta, o tas žmogus – greitosios automobilyje šalia paviljono“, – pasakojo A. Zuokas.

Pirmasis kartas, kai atliko dirbtinį kvėpavimą ne mokymosi tikslais

Politiko teigimu, tai pirmasis kartas, kai jis atliko dirbtinį kvėpavimą ne mokymosi tikslais.

„Kai reikia pūsti orą į žmogų, savo lūpomis liestis prie visiškai mėlynų nepažįstamo žmogaus lūpų, yra kažkoks... Bet tuo metu apie tai negalvoji. Dabar tik išėjome iš parodos, nes negalėjome toliau žiūrėti, toks, atrodytų, nežinau... Tikiuosi, viskas bus gerai“, – sunkiai žodžius rinko politikas.

Jo teigimu, gaivintas vyras – parodos dalyvis.

Kaip vėliau DELFI informavo Vilniaus miesto policija, deja, 1975 m. gimimo vyro gyvybės išgelbėti medikams galiausiai nepavyko. Vyro mirtis konstatuota dar greitosios pagalbos automobilyje. Jo mirties priežastis kol kas nėra nustatyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (528)