Nelaimės. Skambučiai ir nelaimės, pabirusios vasarą „netyčiukų“ pavidalu, kurių dauguma vis dar „nuskęsta“ kibiruose, „dingsta“ po žeme arba „sukrenta“ į buitines atliekas maišeliuose. Dalis jų, kuriems pavyksta išvengti greitos baigties, atvyksta pas mus.

Jis buvo rastas arklidėse, jam vos 4 savaitės. Jį atsivedė arklidėse gyvenanti katytė, o vėliau įvyko nelaimė. Niekas nežino nei kas, nei kaip, tačiau mažylis rastas su perkąsta gerkle ir nevaldantis priekinių kojyčių. Kiek kačiukui teko išbūti sužalotam, niekas nežino, tačiau į kliniką atvyko jau būdamas kritinės būklės: išsekęs, praradinėjantis sąmonę, su tokia nukritusia temperatūra, kad jos nerodo ir pats termometras.

Stebuklo dėka kačiuką pavyko reanimuoti ir po kelių dienų jis ne tik, kad atsimerkė, pradėjo domėtis aplinka, bet ir bando savarankiškai valgyti. Šiuo metu didžiausią nerimą kelia tai, jog kačiukas visiškai nevaldo priekinių kojyčių. Ar pavyks jam padėti? Ar galės visiškai pasveikti? Ar verta stengtis dėl vieno stipriai sužaloto, kai net sveiki gražuoliai lieka niekam nereikalingi? Tokius klausimus girdime nuolat, nutikus panašiai istorijai. Tokius klausimus kartais užduodame ir sau. O atsakymo nėra.

Ačiū merginoms, kurios, negalėjusios žiūrėti į mažylio kančią, atvežė jį į kliniką. Mes pavadinome jį Žiogeliu, turėdami vilties, kad ateis laikas ir jis galės šokinėti. Mes dar nežinome, ar laimėsim šią kovą, bet dabar jis nebėra vienas kačiukas, kritęs ant šieno su perkąsta gerkle. Jis jau ne vienas. Jis turi mus, tiesa? Prie jo galių dabar pridedame ir savąsias.

Žiogeliui šiuo metu labai reikia Jūsų palaikymo. Jei galite prisidėti, paaukot i galima į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje įrašius „Žiogeli, pasveik“.

Apie Žiogelio sveikatos būklę galite sužinoti paskambinę „Naminukams“ tel. 8 648 30077 (Vilnius). Ačiū visiems neabejingiems beglobių istorijoms!