Egzaminui niekaip specialiai nesiruošiau ir prieš įžengiant į salę didelių vilčių nepuoselėjau. Tačiau neapsakomai mano nuostabai 2017 metų valstybinio matematikos brandos egzamino užduotys mane šiek tiek šokiravo, regis, dvylika sunkaus darbo metų nenuėjo šuniui ant uodegos.

Dar rašydama stengiausi pernelyg nesidžiaugti, nes tiesiog jaučiau, kad jei viskas einasi tarsi sviestų patepta, būtinai kelyje pasimaišys koks nors akmenėlis, už kurio užkliuvęs paslysi ir nebeatsikelsi. Taip ir nutiko su priešpaskutine, dvidešimt ketvirta, užduotimi. Laimė, ją pamačiau egzamino pabaigoje, todėl sunkumas nenustebino, mat paskutinės užduotys, regis, visuomet būna sudėtingesnės net už analogiškas užduotis, pateiktas vos keliais puslapiais ankščiau.

Galbūt suveikė senkančio laiko sukeltas stresas, o gal tiesiog esame pernelyg pripratę susidurti su sunkumais, kai esame taip arti finišo... Vis dėlto pats egzaminas buvo gana malonus, jei taip būtų galima išsireikšti. Ne per daug sudėtingas, ne su užduotimis, kurių gyvenime nebūtume regėję.

Viskas buvo pažįstama ir išbandyta, tinkamai susikaupus ir atsidavus darbui, geri balai buvo garantuoti. Nors mokykloje koncentravausi į socialinius mokslus, o ne tiksliuosius, ir pačių aukščiausių balų nesitikiu, tačiau neabejoju išlaikysianti ir šiuo atžvilgiu mano nuomonė skiriasi vos nuo kelių mokinių, su kuriais teko kalbėtis. Dauguma jaučiasi užtikrinti savo teigiamais rezultatais ir viliasi, kad mokytojai turės kuo didžiuotis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Dvyliktokai, kaip jūs vertinate egzamino užduotis: ar jums jos buvo sudėtingos, ar tokių tikėjotės? Kokio rezultato tikitės? Ar susidūrėte su kokiais nors nesklandumais? Kviečiame pasisakyti ir mokytojus – kaip jūs vertinate šių metų matematikos egzamino užduotis?

Savo nuomones galite siųsti spausdami pilką mygtuką žemiau arba el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Dvyliktokas“.