Tokie jausmai neaplenkė ir mūsų šeimos. Tapome du žmonės, gyvenantys viename bute. Na, dar sūnus.

Meilė, aistra, bendri pomėgiai... Viskas išgaravę. Rodėsi, jei ne butas, už kurį mokame nuomą dalimis, vieną rytą būtume tiesiog atsistoję ir pasukę skirtingais keliais.

Tačiau suėmiau save į rankas. Visgi 12 metų kartu išgyventa. Ir šį tą sugalvojau. Nežinojau, ar vyras turėjo meilužę, bet sprendžiant iš laiko, kurį praleisdavo darbe, greičiausiai ne... O štai aš vieną dieną išsipusčiau ir išėjau į miestą. Paskui antrą kartą. Kai nieko neįvyko, trečiąjį grįžau vidury nakties ir kvepėdama vyriškais kvepalais.

Suveikė. Aišku, priremti neišdrįso, bet pagaliau akyse kažkas žybtelėjo. Kažkas, ko jau seniai nemačiau...

Ką gi, aš pabandžiau viską grąžinti į jaunystės, mūsų meilės pradžios, aistros ir pavydo, neplatoniškų santykių laiką. Laiką, kada dar jautėme kits kitam daugiau nei „kaimyniškumą“, kurio principu sugyvename šiuo metu, ir jau ne pirmus metus. Dabar tik nuo jo priklauso, kaip viskas klostysis. Atėjo vasara. Artėja mūsų vestuvių metinės. Jei nesulauksiu ypatingo pasiūlymo, bent jau žinosiu, kad pabandžiau...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Visi greiti teisti... Pasmerkti... Niekinti... Tegul kiekvienas atsisuka į save... Švento nerasime. Juk turime jausmus, širdį ir gyslomis kraujas, o ne šaltas vanduo teka... Ir, būna, chemija suveikia“ – šie DELFI diskusijų skiltyje išsakyti komentatoriaus žodžiai tikriausiai artimi kiekvienam, bent kartą tyčiomis ar ne nusižengusiam visuomenėms normoms, ką galima ir ko negalima daryti įsimylėjus.

Ne paslaptis – visko nutinka, pamažu blėstant santuokinei meilei ar ilgą laiką ieškant to vienintelio ar vienintelės. DELFI skaitytojai yra dalijęsi įvairiomis tokiomis patirtimis: trumpalaikis romanas nesugriovė santykių, o liko maloniu prisiminimu; atsiradusi meilužė susilpnino pasitikėjimą; paplūdimyje prasidėjęs romanas išaugo į didžiulę meilę.

Kviečiame pamiršti stereotipus ir papasakoti apie nuotykį, kuris jums tapo svarbiu prisiminimu, kaip reikėtų elgtis ar nesielgti. Atvirai pasidalinkite savo patirtimi, kurios negalite pamiršti. Kaip baigėsi jūsų trumpalaikis romanas? Gal taip, pavyzdžiui, atradote savo mylimąjį? O gal atvirkščiai – turite griežtą nuomonę ir norite ją išsakyti, jaučiatės nukentėjęs dėl laisvo partnerio požiūrio į santykius?

Jūsų istorijas publikuosime anonimiškai – vienam iš Jūsų pažadame įspūdingą prizą: 100 eurų vertės „Laisvalaikio dovanų“ čekį! Konkursas tęsiasi iki balandžio 19 d. Savo laiškus galite siųsti el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuotykis“ arba spausdami pilką mygtuką žemiau (nepamirškite nurodyti el. pašto adreso tekste, kurio kiti nematys).