Paskambinome į „Grindą“. Ten konsultantė geranoriškai paaiškino, kad padėti labai norėtų, bet negali, nes jie neturi teisės važiuoti už miesto ribų.

„Grinda“ mus nukreipė į Vilniaus rajono savivaldybę, Pagirių seniūniją. Paskambinus telefonu buvo pasakyta, kad seniūnė išvykusi į savivaldybę ir grįš po valandos, kitų žmonių, kurie būtų kompetentingi spręsti tokias problemas, nėra. Pasirodo, esmė paprasta – šią paslaugą jie užsako iš Kauno įmonės, ji kainuoja 500 eurų ir laukti reikės apie savaitę ar net daugiau.

Šuo buvo pakankamai didelis ir sode gyvenantis žmogus negalėjo saugiai jaustis, todėl nusprendžiau kreiptis į Vilniuje esantį „Lesės“ skyrių. Jie ten surado savanorius ir nemokamai šunį išvežė, nors tai ir užtruko tris dienas, bet problema buvo išspręsta greičiau, nei žadėjo valstybine įstaiga, kuri už šias paslaugas dar sumokėtų, kaip mums sakė, 500 eurų.

Klausimas: kodėl negalima bendradarbiauti su „Grinda“, kuri turi visas galimybes spręsti šias problemas? Taip pat jei savivaldybė yra pajėgi mokėti 500 eurų už šias paslaugas, kodėl nepradėti bendradarbiauti su nevyriausybinėmis organizacijomis, kurios už šią sumą ne vieną, o dešimt šunų ne tik kad galėtų išvežti, bet ir išgydyti ir apgyvendinti.

Ir apskritai, kas tai per kainos? Čia gi ne dramblys, o šuo...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Pagirių seniūniją, kurios atstovai elektroniniu paštu nurodė, kad „galimybė bendradarbiauti su „Grinda“, aišku, kad yra, bet tokiu atveju turi būti pasirašyta Bendradarbiavimo sutartis, tokia sutartis nėra pasirašyta su šia įmone, kadangi „Grinda“ neturi galimybės priimti rajoninių šunų (tai yra iš rajonų).“

„Ši įmonė surenka šunis tik mieste, nes neturi tiek vietos visiems beglobiams šunims. Šių metų kovo mėnesio 30 d. buvo atvažiavusi įmonė „Nuaras“ iš Kauno, kuri gaudė beglobius gyvūnus. Kada vėl bus iškviesta ta įmonė, kol kas neaišku“, – nurodoma komentare.

Paklausus, ar paklydusio gyvūno sugavimas seniūnijai iš tiesų kainuoja 500 eurų, kaip minima DELFI skaitytojos Julijos laiške, buvo nurodyta, kad „mokama yra daug, bet konkrečios sumos kiek buvo sumokėta, mes neviešiname“.