„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad mokinių susidomėjimas LMŽ neblėsta ir jos išlieka vienu didžiausių mokinių sporto renginių Lietuvoje. Žaidynės skatina fizinį vaikų aktyvumą, garbingą konkurenciją varžantis, tai ir neginčijama nauda vaikų sveikatai. Didžiausia šio sporto renginio vertybė – stipri olimpinė solidarumo ir mokyklų kolektyvų draugiškumo dvasia. Sveikinu žaidynių dalyvius ir didžiuojuosi jų puikiais rezultatais!“, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Moksleivių aktyvumu, užsidegimu sportuoti bei dar vieno sėkmingo sezono pabaiga džiaugėsi ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Mus džiugina, kad kasmet dalyvių skaičius auga ir prie projekto jau prisijungė visos Lietuvos savivaldybės. Labai svarbu tai, kad mokiniai turi galimybę išbandyti įvairias sporto šakas, atstovauti savo mokyklai, miestui ar rajonui. Juk žaidynėse jie dalyvauja ne tik šį vieną finalinį savaitgalį – visus mokslo metus jie rungiasi atrankiniuose etapuose, su savo komanda vyksta į kitas mokyklas, miestus, bendrauja tarpusavyje“, – teigė LTOK vadovė.

LMŽ finalai. Foto / LTOK
D. Gudzinevičiūtės teigimu, dalyvavimas šiame projekte skatina moksleivius ne tik būti fiziškai aktyvius, bet kartu ugdo ir jų charakterį, vertybes, padeda įgyti vertingų įgūdžių.

„Be to, šiame sezone startavo ir to paties pavadinimo televizijos laida, kurioje kartu su žinomų žmonių, olimpiečių įsitraukimu galėjome dar plačiau skleisti žinią, kad sportas gali suteikti ne tik teigiamas emocijas, gerą savijautą, bet ir nutiesti kelią į pergales, pripažinimą“, – pridūrė D. Gudzinevičiūtė.

Išdalinti apdovanojimai

Mokyklų, savivaldybių, zoninių ir tarpzoninių varžybų etapus sėkmingai įveikę moksleiviai Alytuje kovojo dėl aukščiausių apdovanojimų tinklinio, rankinio, stalo teniso, krepšinio, kvadrato ir šaudymo rungtyse. Tinklinio mergaičių grupėje nugalėjo Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos merginų komanda. Vaikinų tinklinio varžybose rezultatyvumu išsiskyrė Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos moksleiviai. Rankinio varžybose nugalėjo Kauno r. Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos merginų ir Kauno r. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos vaikinų komandos.

Puikų stalo teniso raketės valdymą merginų grupėje pademonstravo Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos atstovės, tuo tarpu vaikinų grupėje nepralenkiami buvo Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos atstovai.

Krepšinio varžybose sėkmė lydėjo kauniečius. Tarp merginų geriausiai pasirodė Kauno „Saulės“ gimnazijos komanda, tarp vaikinų – Kauno Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos atstovai.
LMŽ finalai. Foto / LTOK

Kvadrato varžybų nugalėtojais tapo Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazija.

Šaudymo pistoletu rungtyje taikliausi buvo Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos atstovai. Šautuvo rungtyje geriausiai sekėsi Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos moksleiviams.

Pasidžiaugusi puikiais moksleivių rezultatais ir dar vieno žaidynių sezono pabaiga, D. Gudzinevičiūtė užsiminė ir apie ateities planus, ruošiamus pokyčius.

„Ir toliau tikimės aktyvaus dalyvavimo, bendradarbiavimo su savivaldybėmis, Švietimo ir mokslo ministerija. Be to, visų patogumui siekiame tam tikras žaidynių organizacines dalis perkelti į elektroninę erdvę – kuriame duomenų bazę, kurios pagalba bus vykdoma registracija į varžybas, sporto šakų pasirinkimas, taškų skaičiavimas. Lyginant su ankstesniais metais, smarkiai išsiplėtė LMŽ finalai „LTeam“ olimpinio žiemos festivalio metu, tad sieksime ir toliau moksleivių tarpe populiarinti tiek žiemos, tiek vasaros sporto šakas“, – patikino D. Gudzinevičiūtė.

Akimirkas iš finalinių kovų ir Olimpinės dienos Alytuje pamatysite jau kitą šeštadienį, birželio 10 dieną, 9.30 val. „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje per TV6 kanalą.

Apie projektą

Lietuvos mokyklų žaidynės“ – tai masiškiausias sporto renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1000 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos neformaliojo švietimo centras ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).