Pasak jo, evakuacija įvyko Taikos pr. esančioje parduotuvėje. „Niekas nebuvo paaiškinta“, – rašė skaitytojas.

Kaip DELFI patvirtino „Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Jaunius Špakauskas, evakuacija iš tiesų įvyko, tačiau dėl klaidos.

„Galime patvirtinti mūsų pirkėjo informaciją, kad Klaipėdos miesto prekybos centre „BIG2“ Taikos pr. 141, kuriame įsikūrusi ir mūsų parduotuvė „Maxima“, įvyko evakuacija. Žmonės iš prekybos centro patalpų buvo evakuoti dešimčiai minučių. Norime nuraminti, kad realaus pavojaus žmonėms nebuvo, evakuacijos signalizacija įsijungė dėl žmogiškosios „BIG2“ prekybos centro darbuotojo klaidos. Nepaisant to, suveikus evakuacijos signalui visada yra vykdomos standartinės evakuacijos procedūros“, – nurodoma komentare.

J. Špakauskas sakė suprantąs skaitytojo nusivylimą dėl nemalonios patirties ir dėl jos apgailestaujantis.

„Suveikus evakuacijos sirenai svarbiausia – žmonių saugumas. Tokiais atvejais ne visuomet informuojami lankytojai, kodėl vykdoma evakuacija, tai daroma dėl įvairių priežasčių – kartais tikslios informacijos dėl evakuacijos būtinumo nėra, ji renkama ar tikslinama, be to toks informavimas užtrunka nemažai laiko, o ekstremalios situacijos metu, esant realiam pavojui žmonių saugumui, kiekviena minutė yra brangi. Tokiais atvejais neginčijamas prioritetas yra darbuotojų ir pirkėjų saugumas“, – nurodė parduotuvės „Maxima“ atstovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)