Neseniai paklausta, kaip vertina Seimo narės Ingridos Šimonytės galimybes, jei ji nuspręstų balotiruotis į prezidentes, R. Vanagaitė teigė, kad jos galimybės yra neblogos, politikė išsilavinusi ir protinga:

Moterys išvis yra protingesnės, tuo labiau tos, kurios negaišo laiko su vaikais ir puodais bei turėjo laiko įgyti gerą išsilavinimą. Tokios moterys gali būti geros prezidentės. Žinoma, jei neužsisėdi savo poste ir nesusireikšmina“.

Vadovaujantis tokia (moteriška) logika, daugelis vyrų apskritai turėtų būti proto bokštai – retas kuris praleidžia tiek laiko su vaikais, kiek jų gimdytojos (neskaičiuojant tų, kurios vaikus pameta).

Įsivaizduokite, kaip dabartiniais moterų emancipacijos laikais skambėtų panaši frazė apie protingesnius vyrus. Kiek dėl to būtų klykaujančių moterų?

Žodžiu, ir protingų, ir kvailų (kaip ir susireikšminusių) būna ne tik vyrų, bet ir moterų. Man regis, R. Vanagaitė savo kalbomis tą puikiai pademonstravo.

Apskritai, ką reiškia „gaišti laiką su vaikais ir puodais“? Štai dabartinė Estijos prezidentė turi keturis vaikus. Negali žinoti, gal ji visada samdė auklę ar tarnaitę, bet veikiausiai atžalos vis tiek atėmė kažkiek laiko.

Neabejoju, kad Skandinavijos šalyse yra ir nemažai vyrų, kurie prie puodų augina vaikus. Tačiau neteko girdėti, kad jiems dėl to trūksta proto.

Taigi, R. Vanagaitei ir kitoms panašioms moterims gal nederėtų taip pilstyti? Gal ir jų atžalos bus ne visai protingos, nes turės laiką leisti prie puodų ir vaikų?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti? Pasidalyti savo mintimis? Padiskutuoti? Rašykite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“ ir išsakykite, ką galvojate, DELFI skaitytojams!