„Norėjau pasidalinti įvykiu, kuris mane labai nustebino. Parduotuvėje pirkau pomidorus kekėmis. Pavasarį jau drąsiau pirkti – bent skonį turi. Begamindama pietus pradėjau valgyti pomidorą ir staiga pamačiau kažką balto. Pradžioje net supykino, nes pamaniau, kad tai didelė stora kirmėlė“, – laiške rašo skaitytoja.

Vis dėlto moteriai įsižiūrėjus į pomidorą paaiškėjo, kad jame slypi visai kas kita – daigai. „To dar nemačiau“, – rašė ji.
Daigai pomidore. Foto / Jurgita Mikutienė

Kaip DELFI Pilietis jau rašė anksčiau, reiškinys, kai pomidorų viduje sudygsta sėklos, yra vadinamas viviparija – tokias sėklas pasodinus į gruntą išaugs nauji pomidorų auginiai.

„Prinokusių pomidorų viduje sėkloms yra palankios sąlygos sudygti – pakanka drėgmės, todėl ilgiau pomidorus palaikius tam tikroje temperatūroje, juose sumažėja natūralaus hormono abscizo rūgšties ir sėklos pradeda dygti. Jeigu sėklos pomidoro viduje dar tik pradėjusios dygti, tokius pomidorus galima vartoti maistui. Didesnius daigus su pomidoro minkštimu galima pasodinti į gruntą ar vazonėlį. Kartais galima pastebėti ir obuolių, kriaušių sėklyčių dygimą“, – tokiu radinius aptikusius žmones anksčiau DELFI yra raminę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.

Užfiksavote jums neįprastą vaizdą? Patekote į keistą situaciją? Norite pasidalinti mintimis? Rašykite DELFI Piliečiui el. paštu pilieciai@delfi.lt ir pasidalinkite informacija su DELFI skaitytojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)