Šakočių kepimo čempionato dalyviai stengsis suderinti ingredientų ir kepimo proceso autentiškumą su išvaizdos „kriterijais“ – natūraliai geltona spalva, cilindro ar nupjauto kūgio forma su simetriškais „ragučiais“, pjūvyje bus ieškoma ryškių „rievių“. Pirmosios vietos laimėtojų laukia 500 eurų vertės piniginis prizas.

Be šakočių kepimo ir skanavimo, Paukščių festivalyje grožėsimės spalvinga Paukščių paroda „Nuo viščiuko iki stručio“. Pernai paroda nepraėjo be nuotykių: mat vienas strutis sumanė palakstyti po gretimą mišką. Bus siekiama pagerinti Kiaušinių metimo rekordą, kuris prieš metus siekė 20,42 m. Komandos nario mestą žalią kiaušinį reikės sugauti sveiką – per daug nesuspausti ir nepaleisti iš rankų.

Asociacijos „ANBO eskadrilė“ programoje „Plieno sparnai“ sužinosime, kaip buvo atkurtas Antano Gustaičio lėktuvas, o Lietuvos aviacijos muziejaus kiemelyje konstruosime lėktuvų modelius bei išmėginsime skrydžių imituoklį. Esant tinkamam orui, turėsime galimybę pakilti oro balionu. Mėgausimės Lietuvos etnokosmologijos programa „Paukščių takas“, dalyvausime Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus edukacinėje programoje.

Festivalio metu veiks piešinių konkurso „Laimės paukštė“ paroda: sulaukta daugiau nei 700 darbų. Žiūrėsime spektaklį „Kvaila žąsis“, susipažinsime su ančių kolekcija, dalyvausime Kiaušinių ruletės ir Bėgimo su kiaušiniais varžybose. O kur dar ilgas muzikinis vakaras kartu su Irena Starošaite, Sasha Song, „Hiperbolė Tribute Band“, „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“ bei fejerverkais ir diskoteka iki vidurnakčio.

Visos Lietuvos šeimos laukiamos Kaišiadoryse birželio 3 d. 12 val.