Buvo daug dvejonių: kas jį prižiūrės, kai mes išvyksime, kaip susirasime kitą butą nuomai, o ir „rojalis“ už jautieną brangesnis. Tačiau kuo toliau, tuo lengviau prie visko pripratome ir supratome, kad laikas gyventi trise yra visuomet daugiau ar mažiau tinkamas. Ieškojome ilgai – liūdna, bet katinėlių pasirinkimas yra tiesiog milžiniškas… Buvome užsikėlę kartelę, o dar ir veislių – daugybė.

Galiausiai išsirinkome kažkokį katiną, panašų į peraugusią žiurkę, aišku, su „marškinukais“ balta apykakle. Jam buvo beveik metai, tačiau jau buvo ligotas. Tik priglaudus katinėlį buvo apėmusi panika, jis niekaip neišlindo iš po vonios, dujinės viryklės, slapstėsi, kiek įmanydamas. Šaunu, kad visus voratinklius surinko, tačiau po kurio laiko jis tą nustojo daryti – įsidrąsino.

O tada prasidėjo žaidimai, lakstymai – labiau kalbančio katino nesu matęs, na, nebent papūgą, kuri mėgdžioja katinus. Tiesa, jis sirgo, gydytojų prognozės nebuvo daug žadančios, bet šiuo metu ligos įveiktos, viskas gerai.

Tai labai geras draugas, rimtai. Miega po antklode, dažnai letenas ant kaklo uždėjęs. Žadintuvą išjungia, į skambučius bando atsiliepti, juokiamės, kad pusiau katinas, pusiau šuo. Sergančius jis mus slaugo, kas kartą pasitinka grįžtančius namo. Neįsivaizduojame, kaip gyvenome vienas be kito iki šiol. Metai kartu, o kiekviena diena tik dar labiau džiugina.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.