Palangos pliaže – daugybė šunų. Apstulbau... Viduryje baltos dienos – nuo mažiausio iki didžiausio! Ir nors prie įėjimo į pliažą aiškiai matomi ženklai, draudžiantys vesti šunis, vietos gyventojams ir poilsiautojams tai – nė motais.

Pakalbinau vieną kitą, bandžiau sudrausminti ir sugėdinti. Beprasmiška. Šunų vedžiojimas yra masiškas, o atsakymas abejingiausias: o kas čia blogo, juk „ne sezonas“… Kai kurie kalbinti žmonės piktinosi, tačiau dauguma numojo ranka, atseit, nieko čia bloga.

Po mėnesio prasidės vasara, „sezonas“. Poilsiautojai plūstelės į pliažą basomis kojomis, o vaikai žais šunų išmatomis užterštame smėlyje. Apie kokį švarų pajūrį mes kalbame?

Palangoje daug gražių viešbučių skoningai sutvarkyta aplinka, prie jų stovi prabangūs automobiliai, tačiau prie jūros vaizdas tikrai nemalonus. Po to, ką pamačiau „ne sezono metu“, man jau nebus noro „sezono metu“ mėgautis saule ant balto mūsų pajūrio smėlio.

Ar nevertėtų Palangos savivaldybei šunų mylėtojams paskirti atskirą vietą pliaže ar tolėliau tokiems pasivaikščiojimams? Tuomet ir pagrindinis pliažas būtų švarus, ir poilsiautojai su augintiniais turėtų savo vietą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tai – ne pirmas kartas, kai skundžiamasi šunimis Palangos paplūdimyje. Kaip dar praėjusią vasarą rašė GRYNAS.lt, Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas tąkart pats pripažino, kad ši problema yra aktuali Palangoje, jis nurodė, kad gelbėtojai įspėja šunų šeimininkus: „Mes įspėjame žmones ir pasakome, kad išvestų iš paplūdimio. Jeigu jie nepaklūsta gelbėtojų reikalavimams, mes tiesiog kreipėmės į policiją. Atvažiuoja policijos pareigūnai ir baudžia.“

Klausiame jūsų – kas jus nustebino, nuvylė, su kokiomis gudrybėmis atostogaudami susidūrėte, ko patartumėte vengti, kur važiuoti, o ką praleisti? Papasakokite ir padėkite kitiems susiorganizuoti svajonių atostogas! Pasidalykite patirtimi, papasakokite, kiek išleidote, ir atskleiskite, kokią sumą vis dėl to reiktų skirti skirtinguose pasaulio kraštuose ir Lietuvoje.

Už geranoriškumą dalijantis patirtimi su kitais, trims jūsų skirsime po prizą – po V. Papievio knygą „Vienos vasaros emigrantai“. Savo patirtis siųskite spausdami pilką mygtuką žemiau arba el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“ iki gegužės 18 d.