Palangiškiai žiemomis daugiau „pletkina“ ir rašo skundus valdžiai, o vasarą aprimsta, nes reikia išnuomoti viską, ką turi. Palangos kavinių savininkai nuolat piktinasi valdžia. Bet tai jau greitai baigsis, kai premjero komanda uždraus vasaros kavines.

Mane neringiškiai stebina savo arogancija, išskirtinumu, fantastiškomis kainomis. Na, bet reikia pripažinti, kad taip yra, kai jie priversti gyventi valstybės saugomoje teritorijoje.

Klaipėda nusprendė, kad bus uždrausta prekiauti alkoholiu 50 m. atstumu nuo švietimo įstaigų, policijos, karo bazių ir kitų įstaigų (tik nenustatė kokių, suprask, spręs savivaldybės tarnautojai). Taip pat apmokestino automobilių stovėjimą visuose paplūdimiuose, kad, šiukštu, neatvažiuotų poilsiautojai.

Taigi, kas belieka Lietuvos gyventojui?

Atsakymas labai paprastas: Klaipėdos rajonas ir Šilutės rajonas. Yra labai puikios Drevernos, Svencelės, Kintų apylinkės. Jeigu ten nepatinka, galima važiuoti į Pagėgių savivaldybę.

Alternatyva: tikrai galima nuvažiuoti į Lenkijos pajūrį ar prie ežerų, kur tikrai galima išlenkti bokalą alaus, nesibaiminant, kad tave suims tvarkdariai, galima nuvažiuoti į Latviją (Liepoją, Pavilostą, Ventspilį), kur yra ir bus vasaros kavinių, galų gale, į Kaliningradą, tik kad ten vizos reikia. Bet jeigu rimtai pasiskaičiuotumėte biudžetą, tai vizos kaina nebus svari, kai sužinai, kiek ten kainuoja maistas, gyvenimas ir paslaugos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame jūsų – kas jus nustebino, nuvylė, su kokiomis gudrybėmis atostogaudami susidūrėte, ko patartumėte vengti, kur važiuoti, o ką praleisti? Papasakokite ir padėkite kitiems susiorganizuoti svajonių atostogas! Pasidalykite patirtimi, papasakokite, kiek išleidote, ir atskleiskite, kokią sumą vis dėl to reiktų skirti skirtinguose pasaulio kraštuose ir Lietuvoje.

Už geranoriškumą dalijantis patirtimi su kitais, trims jūsų skirsime po prizą – po V. Papievio knygą „Vienos vasaros emigrantai“. Savo patirtis siųskite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“ iki gegužės 18 d.