Planuojant 2015 metų atostogas, susidėliojome darbus ir nutarėme savaitę praleisti Lietuvos pajūryje. Balandžio mėnesį užsisakėme nakvynę 6 naktims, su galimybe atšaukti iki atvykimo likus 48 valandomis.

Atostogauti turėjome pirmą birželio savaitę, tuo pačiu ir uošviai buvo sanatorijoje, pagalvojome bus linksmiau visiems. Bet mūsų planams nebuvo lemta išsipildyti – likus mažiau nei savaitei paskambino iš mūsų pasirinkto viešbučio ir informavo, kad dėl techninių kliūčių mūsų nepriims.

Na ką, teko keisti planus, pasidairius po Palangos, Šventosios apgyvendinimo sektorių, nutarėme pasižvalgyti toliau į Latviją. Ir likome maloniai nustebinti Jūrmaloje buvusiu pasiūlymu: kaina – beveik dvigubai pigiau, pasiskambinome likus 2 dienoms iki išvykimo ir vietą rezervavome telefonu.

Nuvykus dar labiau nustebino poilsis – jūra už 50 metrų, pasivaikščiojimui vietos apstu, bet jei pritrūktume, Rygos senamiestis – vos už 20 kilometrų. Vykstant namo, kai užsukome pasiimti uošvių į Palangą, smalsumo vedamas užsukau į mūsų nepriėmusių viešbutį pasižiūrėti, kokios techninės kliūtys sutrukdė mums jame apsilankyti.

Buvau maloniai nustebintas. Pamačiau viešbutyje gyvenančius garbaus amžiaus senjorus iš Vokietijos. Na, suprantu aš tą viešbutį, jam pinigine prasme vokiečiai tikriausiai naudingiau nei mes, lietuvaičiai, bet daugiau nekeliu kojos į Palangą, geriau jau renkuosi Latvijos pajūrį, nebūtinai Jūrmalą. Ventspilis, Liepoja taip pat jau aplankyti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame jūsų – kas jus nustebino, nuvylė, su kokiomis gudrybėmis atostogaudami susidūrėte, ko patartumėte vengti, kur važiuoti, o ką praleisti? Papasakokite ir padėkite kitiems susiorganizuoti svajonių atostogas! Pasidalykite patirtimi, papasakokite, kiek išleidote, ir atskleiskite, kokią sumą vis dėl to reiktų skirti skirtinguose pasaulio kraštuose ir Lietuvoje.

Už geranoriškumą dalijantis patirtimi su kitais, trims jūsų skirsime po prizą – po V. Papievio knygą „Vienos vasaros emigrantai“. Savo patirtis siųskite spausdami pilką mygtuką žemiau arba el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“ iki gegužės 18 d.