Panevėžio švietimo skyrius vis negalėjo suprasti, kam teatro grupei reikalingas didelis autobusas. Manau, net ir minimaliai išprusęs žmogus puikiai supranta, kad spektakliui neužtenka tik aktorių. Juk reikia vežtis kostiumus, dekoracijas, kurios pas mus buvo tokios: 1x2 m pakyla, 2 m dangtis, 14 kėdžių, kopėčios... Vien mūsų teatro grupėje – 19 žmonių, o mums švietimo skyrius parūpino 17 vietos autobusiuką...

Susidaro toks jausmas, kad dabar „vaskinkitės“, kas važiuos, o kas – ne. Po 2 savaičių pokalbių su švietimo skyriaus darbuotojais, mūsų mokytojai ir direktorius IŠKOVOJO (tikrąja to žodžio prasme) 17 vietų autobusiuką su priekaba. Mes, nebeturėdami laiko ginčytis, sutikome. Atėjo lauktasis sekmadienis, kurio metu turėjome išvykti į Ignaliną.

Išeiname į kiemą ir matome tik geltoną autobusiuką... Tuo metu rankos nusviro... Vairuotojas daugiau nei 17 žmonių nesiruošė vežti ir tai buvo pasakyta švietimo skyriaus dėdėms anksčiau, bet jie tiesiog nekreipė į tai dėmesio. Galiausiai patys pasiėmėme vieną lengvąjį automobilį, rizikuodami tuo, kad jeigu įvyktų nelaimė, už tai atsakytų ne švietimo skyriaus dėdės, o mūsų teatro mokytojai, kurie 2 savaitės bandė mums gauti transportą... Aišku, mūsų dekoracijos vos tilpo dviejuose automobiliuose, manau, visi suprantate, kad dekoracijų būklė po tokio transportavimo pablogėjo (kas lūžo, kas plyšo).

Juokingiausia tai, kad kitų miestų teatro grupės net apie tokias galimas problemas pagalvoti negalėjo, net ir mažiausios teatro grupės atvyko su priekabomis ir dideliais autobusais, taip jiems buvo parodyta bent menka pagarba. O dabar ačiū, kad paaukojote 5 minutes savo laiko ir perskaitėte mūsų absurdiškus nuotykius su Panevėžio švietimo skyriumi.

Ką norime tuo pasiekti? Gal pagaliau dėdės ir tetos kažkiek susipras ir bent jau sugebės atsiprašyti už nemalonumus, nes net nesugebėjo paskambinti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip DELFI nurodė Švietimo ir jaunimo reikalų skyriaus vyr. specialistas Vladas Taučius, jo akimis situacija buvusi kitokia. Pasak savivaldybės atstovo, rengdamasi dalyvauti balandžio 22-23 d. Ignalinoje vyksiančiame IX Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros-šventės „Šimtakojis 2017“ regioniniame etape, J. Miltinio gimnazija užpildė ir pateikė anketą. Joje, pasak V. Taučiaus, buvo nurodyta, kad spektaklio „13“ dalyvių yra 13.

„Pagal šią anketą Savivaldybė balandžio 12 d. organizavo viešuosius pirkimus 15 vietų autobuso (13 dalyvių ir 2 vadovai) paslaugoms (nuvežti į šventę). Balandžio 21 d. paskambinusi gimnazijos direktoriaus pavaduotoja paprašė jau 19 vietų autobuso, pakeisti išvykimo laiką bei vietos dekoracijoms. Kadangi sutartys su vežėjais jau buvo pasirašytos, pakeisti galėjome tik išvykimo laiką. Jei dekoracijos būtų netilpusios, buvo paruošta priekaba, o vietoj 15 žmonių nuvežė 17. „Šimtakojo“ atrankoje dalyvavo ir daugiau miesto mokyklų. Kadangi šios laiku pranešė apie savo poreikius ir jų nekeitė, jokių problemų neiškilo“, – nurodoma V. Taučiaus komentare.